ulaganje u cnc tehnologiju

Srednja škola Ludbreg potpisala ugovor s američkim gigantom HASS-om vrijedan 10 tisuća dolara

Srednja škola Ludbreg potpisala je ugovor s globalnim divom u proizvodnji CNC tehnologije, američkim HAAS-om, vrijedan 10 tisuća dolara.
Objavljeno: 11.02.2020. 07:55

Zadnja izmjena: 11.02.2020. 08:37

Foto: Arhiva

Srednja škola Ludbreg potpisala je ugovor s globalnim divom u proizvodnji CNC tehnologije, američkim HAAS-om, vrijedan 10 tisuća dolara.

Od toga će se 40 tisuća kuna iskoristiti za stipendiranje učenika dok će se ostatak novca, kakvih 27 tisuća, iskoristit za potrošni materijal. Nastavak je to razvoja ludbreške škole u smjeru strukovnih zanimanja, pri čemu je najnovji projekt škole Tehnološki edukacijski centar za CNC tehnologiju.

- U Hrvatskoj ovaj projekt provode u Osijeku i Sisku, a naša škola bila bi treća. Pokrenuli bi cjeloživotno obrazovanje gdje bi redovno upisani učenici na kraju školovanja, uz normalnu svjedodžbu, dobili i njihov dodatni certifikat kojim su upisani u njihovu bazu stručnjaka za HAAS strojeve. Taj certifikat vrijedi u cijelom svijetu - rekao nam je ravnatelj SŠ Ludbreg, Josip Zdelar, te dodao kako u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske 90 posto privatnika ima HAAS-ove High-tech strojeve. Sve je to vezano uz projekt u sklopu dogradnje dodatnih praktikum i radionica na površini od 1200 m2.

Inače, američka kompanija HAAS je, osim po CNC proizvodnji, poznata i po sudjelovanju u najjačim motonatjecanjima u svijetu pa tako posjeduje i ekipu u Formuli 1.

Komentari