među najboljima u državi

FOTO Srednja škola Novi Marof 2. na natjecanju Ponos Domovine - medalju im uručuje predsjednica države!

Objavljeno: 02.05.2017. 12:02

Zadnja izmjena: 02.05.2017. 12:04

Novomarofski srednjoškolci postigli su izniman uspjeh u finalu državnog natjecanja "Ponos domovine" osvajanjem izvrsnog 2. mjesta. Školu su predstavljali učenici Ela Sakač, Dalibor Gredelj i Dominik Bešenić, a njihov mentor je profesor Dominik Benjak.

U finalnom natjecanju održanom na Policijskoj akademiji u Zagrebu sudjelovalo je devet najuspješnijih ekipa iz cijele Hrvatske i BiH, koji su se do završne faze natjecanja plasirali među 1000 natjecatelja kroz dva online eliminacijska kruga i polufinalna natjecanja u Splitu i Varaždinu.

Medalja od Kolinde

U finalu su se ekipno natjecali u znanju, izradi projektnog zadatka i sportu, a ukupan zbroj bodova svih natjecatelja iz svih područja odlučivao je o ukupnom plasmanu. Test znanja bazirao se na poznavanju činjenica iz hrvatske povijesti, geografije, književnosti, gospodarstva i slično. Učenici su odlično odradili i projektni zadatak, a njihova se prezentacija mogla uživo pratiti preko CARNet-a.

Sportske discipline sastojale su se od sprinta na 100 m, vojničkog poligona, skoka u dalj, viseće kuglane i streljaštva. Konačnu pobjedu odnijela je srednja škola iz Pregrade, a na trećem mjestu je ekipa iz Varaždina - tako da su učenici iz našeg kraja sebe prikazali u najboljem svjetlu. Pobjedničkim ekipama iz Pregrade, Novog Marofa i Varaždina slijedi uručivanje pripadajućih medalja i plaketa „Ponos domovine“ na svečanosti koja će se upriličiti u Srednjoj školi Pregrada, a medalje i plakete će uručiti predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

Komentari