čestitamo svima!

Sretan vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti - na kojega Varaždinci mogu biti posebno ponosni!

Objavljeno: 05.08.2017. 09:24

Zadnja izmjena: 05.08.2017. 11:33

Foto: Arhiva

U zoru 4. kolovoza 1995. godine, Hrvatska vojska krenula je u svoj najambiciozniji i najvažniji ratni pothvat - oslobađanje "Krajine", prostora koji je dijelio zemlju na 2 dijela i prijetio ostatku zemlje.

Podsjetimo se, samo 3 mjeseca ranije rakete s područja pobunjenih snaga ubile su civile u Zagrebu. Danas slavimo dan kad su naše snage ušle u Knin, središte pobunjeničkog teritorija i time praktički odlučili ishod cijele operacije. Taj sudbonosni pothvat izvele su naše "Pume" i Varaždinci imaju itekako pravo biti ponosni na to. No, doprinos Oluji dale su i druge varaždinske postrojbe.

Borci 104. brigade morali su - kako se vojnim rječnikom kaže - "forsirati" rijeku kod Karlovca, što je bila iznimno teška i zahtjevana zadaća. Ali su je oni uspješno ispunili. Pripadnici Specijalne jedinice policije "Rode" ovladali su vrhovima Velebita i sudjelovali u oslobađanju Donjeg Lapca i Gračaca. Sve su to razlozi za ponos - kao što se možemo s pravom dičiti činjenicom da su naši dečki sve to izveli vojnički profesionalno, držeći se u potpunosti ratnog prava. Našim borcima opet izražavamo svoju zahvalnost - a svim građanima našega kraja od srca čestitamo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti.

Komentari