Srpski ministar Ugljanin u posjeti Tehnološkom parku

Objavljeno: 02.02.2011. 08:03

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Dr. Sulejman Ugljanin, ministar u Vladi Republike Srbije zadužen za razvoj jedinica lokalne samouprave, posjetio je Tehnološki park u Varaždinu.

- Cilj mog dolaska u Varaždin i posjete Tehnološkom parku Varaždin bio je vidjeti postignuća vezana uz nove tehnologije i funkcioniranje tehnoloških parkova i gospodarskih zona. Ovdje smo vidjeli vrlo uspješni model povezivanja znanosti, visokog školstva i gospodarstva, ali i odličan primjer korištenja pretpristupnih fondova Europske unije – istaknuo je tijekom posjete Tehnološkom parku Varaždin dr. Sulejman Ugljanin, ministar u Vladi Republike Srbije, u utorak, 1. veljače.

Ministar Ugljanin, u Vladi Republike Srbije zadužen za razvoj jedinica lokalne samouprave, boravio je u službenom posjetu Sloveniji, gdje je održana i konferencija o korištenju pretpristupnih fondova Europske unije za razvoj nerazvijenih općina i regija, a u povratku je posjetio Tehnološki park Varaždin, gdje su mu predstavljena iskustva u razvoju inovativnih tvrtki koje se nalaze u procesu inkubacije.

- Predstavljen nam je primjer dobre prakse u razvoju tehnoloških parkova, a posjet smo iskoristili i za razmjenu iskustava koja bi nam trebala omogućiti da na temelju zajedničkog interesa započnemo i zajedničke projekte, ne samo u gospodarstvu, zapošljavanju mladih i transferu tehnologija, nego i u ekologiji i drugim područjima gospodarstva, a koje bi mogli financirati solidarno, odnosno, iz fondova Europske unije – naglasio je ministar Ugljanin nakon prezentacije u Tehnološkom parku Varaždin koju je vodio pomoćnik direktora TP Varaždin Karlo Kukec.

U Tehnološkom parku Varaždin istaknuli su kako je posjet ministra Ugljanina dokaz kako i izvan granica naše zemlje prepoznaju njihovu instituciju kao primjer dobre prakse u uspostavi i funkcioniranju tehnoloških parkova.

- Gosti iz Srbije posebno su bili impresionirani tehnologijama koje razvijaju tvrtke u našem tehnološkom parku, ali i činjenicom da je cijeli projekt parka ustrojen po modelu samoodrživosti, po čemu je Tehnološki park Varaždin jedinstveni primjer u našoj zemlji – rekao je pomoćnik direktora Karlo Kukec.

Komentari