FINANCIRAO GRAD

SŠ NOVI MAROF Učenicima prvih i drugih razreda podijeljeni besplatni udžbenici i radne bilježnice

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 18.09.2019. 09:44

Zadnja izmjena: 18.09.2019. 09:50

U Srednjoj školi Novi Marof u utorak su učenicima prvih i drugih razreda podijeljeni besplatni udžbenici i radne bilježnice.

Nabavku udžbenika i radnih bilježnica i ove je godine sufinancirao Grad Novi Marof, a za razliku od prošle godine, kad su ih dobili samo učenici prvih razreda, ovoga su ih puta besplatno dobili i oni koji polaze druge razrede.

Sufinanciranje udžbenika jedna je od mjera kojima se olakšava položaj roditelja, a Grad Novi Marof i ove je godine u tu svrhu izdvojio znatna sredstva. Kako poručuju, to je samo dio brige koju Grad vodi o svima uključenima u obrazovni sustav.

„Grad nastavlja s pomaganjem naših srednjoškolaca, jednako tako i s promoviranjem Srednje škole Novi Marof koja se želi i dalje razvijati. Mi im u tome svesrdno pomažemo i ovo je jedna od aktivnosti čiji je cilj pomoći roditeljima, ali i promovirati školu i privuči učenike još jednom beneficijom, a to su besplatne školske knjige i radne bilježnice. Za to smo ove godine izdvojili oko 100.000,00 kuna”, kazao je novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač.

Na godišnjoj razini, Grad Novi Marof za djecu i mlade izdvaja oko 5.000.000,00 kuna, od sufinanciranja boravka djece u dječjim vrtićima, do studentskih stipendija, podsjeća Jenkač i ističe:

„Prošlog smo ponedjeljka raspisali natječaj za 35 učeničkih stipendija, za učenike koji se školuju za deficitarna zanimanja, a pred nama je natječaj za studentske stipendije kojih ćemo imati 65. Dakle, ove će se godine iz gradskog proračuna osigurati 100 stipendija i mislim da nam u tome nitko ne može konkurirati. Vrijedi spomenuti i da je socijalni cenzus 2.000,00 kuna i tu premašujemo Županiju i mnoge gradove.”

Komentari