GRAD LEPOGLAVA

Stambene zgrade u Lepoglavi dobile spremnike za bio otpad

Objavljeno: 06.05.2021. 08:44

Predstavnici stanara iz stambenih zgrada s gradskog područja preuzeli su ovih dana od Grada Lepoglave spremnike namijenjene za odlaganje biootpada.

Riječ je o 36 spremnika nabavljenih u okviru gradskog projekta vrijednog 750 000 kuna. Sredstva za realizaciju ovog projekta, kojim je ujedno nabavljeno i više od 2 000 spremnika za odlaganje papira i plastike u domaćinstvima na gradskom području, osigurali su Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, i to 85 % potrebnih sredstava, i Grad Lepoglava koji je osigurao preostalih 15 %.

- Ovih 36 spremnika za biootpad koristit će stanari u stambenim zgradama. Svaka je zgrada dobila po jedan spremnik kojim smo riješili pitanje biootpada kojeg stanari zgrada, u većini slučajeva, nisu imali gdje odlagati. Za odlaganje plastike i papira stambene su zgrade već ranije dobile spremnike većeg kapaciteta dok će svim domaćinstava s gradskog područja uskoro biti podijeljeni manji spremnici za odlaganje plastike i papira, koje smo također osigurali kroz projekt nabave spremnika za odlaganje selektiranog otpada. Na ovaj smo način omogućili našim građanima da otpad selektiraju na kućnom pragu te u velikoj mjeri doprinijeli smanjenju postotka neselektiranog otpada na području Grada Lepoglave – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić dodavši da je i ovaj projekt realiziran većinom sredstvima koje je Grad Lepoglava osigurao iz drugih izvora.

Komentari