Stanari Jalkovečke 98: Stanoing nas je obmanuo

Objavljeno: 22.01.2011. 14:35

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: Andrej Svoger / CROPIX

Stanari zgrade u Jalkovečkoj ulici 98 u stambenom naselju Grabanice u Varaždinu sazvali su konferenciju za novinare kako bi upoznali javnost sa svojim problemima. Tvrde naime da ih je varaždinska građevinska kompanija Stanoing prevarila kad su kupovali stanove.

Predstavnik vlasnika 130 stanova u stambeno-poslovnoj zgradi u Jalkovečkoj 98 u Varaždinu Mato Stojanović sazvao je konferenciju za novinare kako bi ukazao na nepravilnosti oko Stanoinovog stambenog naselja u Jalkovečkoj ulici.

- Investitor, varaždinska građevinska kompanija Stanoing, nas je u najmanju ruku obmanuo. Kad smo kupovali stanove rečeno nam je da ćemo kupnjom stana dobiti i gotovo 10 tisuća kvadratnih metara zelenih površina, parkova i igrališta za djecu te jedno parkiralište po stanu no sad ispada da ćemo jedva moći hodati između zgrada, a automobile ćemo morati parkirati jedan na drugi - istaknuo je Stojanović dodavši da mu nije jasno kako se sve to može događati kraj svih "institucija pravne države".

- Investitor je građevinsku i lokacijsku dozvolu dobio na temelju rješenja na kojem je naša zgrada bila prikazana na jednoj čestici površine od oko 11 tisuća kvadratnih metara. Naknadno je investitor, bez našeg znanja, izvršio parcelaciju pa je čestica na kojoj se nalazi naša zgrada prepolovljena i rascjepkana na više manjih parcela. Na jednoj od tih parcela, na mjestu na kojem se prema prvotnom rješenju trebala nalaziti zelena površina, nedavno je počela izgradnja nove zgrade - naglasio je Stojanović dodavši da su zbog toga stanari izgubili neke povlastice koje su im bile obećane kod kupnje stana.

- Naša djeca više neće imati prostor za igru, a mi ćemo jedva moći šetati među zgradama. Izgradnjom nove zgrade izgubit ćemo i parkirališna mjesta. Kad smo kupovali stanove obećano nam je 130 parkirališnih mjesta, koliko je i stanova u zgradi, a izgradnjom nove zgrade ostat će nam samo 59 parkirališta, odnosno jedno parkiralište za svaka dva stana - istaknuo je Stojanović dodavši da su stanari podnijeli zahtjev građevinskoj inspekciji da izađe na teren i utvrdi postoje li nepravilnosti no njihove reakcije još nema. Razmišljaju i o podizanju tužbe protiv Stanoinga zbog prijevare no prije toga žele da nadležne institucije iznesu svoje mišljenje o problemu.

Za komentar smo zamolili i suvlasnika i direktora tvrtke Stanoing Edvarda Brumena koji nam je rekao da je istup gospodina Stojanovića samo jedan u nizu istupa u njegovom privatnom ratu protiv Stanoinga.

Gospodin Stojanović je stan u našoj zgradi dobio od države budući da je branitelj i od prvog dana je u konfliktu s nama. Stalno se na nešto žali i stalno ima neke primjedbe. Reći ću samo da Stanoing ima sve dozvole za gradnju i da gradimo u skladu s postojećim planom. Mjesto na kojem gradimo nema apsolutno nikakve veze s parcelom na kojoj se nalazi zgrada u kojoj on živi. Riječ je o investiciji od 50 milijuna kuna, a gospodina Stojanovića želim samo podsjetiti da svi koji u Hrvatskoj nešto rade zarađuju novac za njegovu mirovinu – naglasio je Brumen.


FOTO: Andrej Svoger / CROPIX

Komentari