najava projekata

Stanje sigurnosti u Novom Marofu je zadovoljavajuće – zaključilo je Vijeće za komunalnu prevenciju

Objavljeno: 05.04.2017. 17:58

Zadnja izmjena: 05.04.2017. 17:58

Foto: Grad Novi Marof

Na sjednici Vijeća za komunalnu prevenciju Grada Novog Marofa rečeno je kako je stanje sigurnosti na novomarofskim cestama zadovoljavajuće, a broj prometnih nesreća je u padu.

– Prošle je godine PU varaždinska imala problem sa smrtnom stradalim osobama, a bilo je ih 13 na području cijele uprave, no na našem području nije bilo nijedne i to nam je najbitnije. Možemo također spomenuti da smo radili dosta na prometnim prekršajima, posebno na onim težim koji su najčešći uzorci prometnim nesrećama, a to su brzina i alkohol. Za 15 posto povećali smo kontrole brzine te utvrdili 783 prometna prekršaja, dok ih je u prethodnoj godini bilo 679, što znači povećanje za nekih 15 posto. – rekao je Beštek.

Beštek je najavio buduću suradnju s Gradom na obnovi ceste D 24 od Podruta do kružnog toka te prema ulazu na autocestu. Kao i Beštek, ni gradonačelnik Siniša Jenkač nije krio svoje zadovoljstvo stupnjem sigurnosti, no istaknuo je kako se rješavaju i nedostaci uočeni na cestama.

- U kratkom smo periodu napravili izvjesne pomake. S PU varaždinskom i Savjetom za ceste odradili smo i poseban projekt oko obilježavanja pješačkog prijelaza kroz jedan poseban program, te natječaje na koje se javio Grad Novi Marof, a koje je raspisao MUP. Prošli smo na oba natječaja na koji smo se javili. Radi se o izgradnji pješačke staze do Područne škole Remetinec, dok je drugi u Zagorskoj ulici, odnosno na našoj nerazvrstanoj cesti – rekao je Jenkač.

Komentari