vijeće za komunalnu prevenciju

Stanje sigurnosti u Varaždinskim Toplicama zadovoljavajuće, problem je nedozvoljeno parkiranje

Objavljeno: 18.02.2020. 08:19

Zadnja izmjena: 18.02.2020. 08:35

Policijska postaja Novi Marof ocijenila je stanje sigurnosti na području Varaždinskih Toplica iznimno zadovoljavajućim, rečeno je to na sjednici Vijeća za komunalnu prevenciju Grada Varaždinskih Toplica.

Načelnik Policijske postaje Novi Marof Nikola Beštek osvrnuo se na stanje sigurnosti u 2019. godini te naveo kako su na području grada zabilježena 32 kaznena djela, isto kao i prethodne godine. Najveći se dio odnosi na opći kriminalitet, njih 22.

Kao jedan od problema u Varaždinskim Toplicama istaknut je manjak parkirnih mjesta te parkiranje na nedozvoljenim mjestima iz tog razloga. Gradonačelnica Dragica Ratković naglasila je kako su svjesni problema i to je projekt na kojem će zasigurno poraditi u budućnosti.

- Mi smo svjesni da je parking veliki problem u našem gradu. Broj turista i korisnika specijalne bolnice svakim se danom povećava, no ne povećava se i broj parkirnih mjesta. U duhu nastavka dobre suradnje s bolnicom, zagovaramo s ravnateljem i pokušavamo pronaći rješenje. Čini mi se da će to biti izgradnja nadzemne garaže, no to je projekt koji će uslijediti nakon svih ovih koji se trenutno realiziraju – rekla je gradonačelnica te zamolila građane za razumijevanje, posebno za vrijeme velikih radova, no bez toga nema razvitka grada.

Komentari