Stanovnici Kućana i Zbelave uskoro dobivaju kanalizaciju

Objavljeno: 06.04.2011. 10:14

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Do kraja godine oko 4 i pol tisuće stanovnika tri Kućana i Zbelave trebali bi biti priključeni u kanalizacijsku mrežu. Gradske vlasti i Varkom uspjeli su naime s Hrvatskim vodama dogovoriti nastavak financiranja projekta izgradnje istočnog kanalizacijskog kolektora grada Varaždina.

Riječ je o projektu ukupne vrijednosti čak 250 milijuna kuna, a ove godine Hrvatske bi vode za završetak projekta trebale sufinancirati oko 50 milijuna kuna.

Izvjestio je to na jutrošnjem kolegiju sa suradnicima gradonačelnik Ivan Čehok naglasivši da je riječ o najvećem infrastrukturnom projektu u Varaždinu u zadnjih nekoliko godina.

Čim istočni kolektor bude završen krećemo sa izgradnjom zapadnog kolektora za naselja Biškupec i Jalkovec. Važno ja naglasiti da će do kraja ove godine čak 90% Varaždina biti pokriveno kanalizacijskom mrežom i da će Varaždin biti najnapredniji grad po tom pitanju u Hrvatskoj. Recimo, u Zagrebu je trenutno tek oko 40% grada pokriveno kanalizacijskom mrežom – rekao je gradonačelnik Čehok.

Projekt izgradnje istočnog kanalizacijskog kolektora grada Varaždina počeo je prije nekoliko godina i do sada je kanalizacijom pokriven dio naselja Kućan od Varaždina do škole u Kućanu. Ove bi godine taj projekt trebao biti završen do kraja, a tada bi se na istočni kolektor mogla spojiti i kanalizacijska mreža općine Trnovec Bartolovečki.



Komentari