počinje od sljedeće godine

Stanovnicima Banfice predstavljen projekt 'Živjeti z Dravo-m'

Objavljeno: 02.12.2016. 17:02

Foto: Grad Varaždin

Projekt kojeg Grad Varaždin provodi u suradnji s Hrvatskim šumarskim institutom, Živjeti z Dravo-m, predstavljen je građanima u prostorijama 6. mjesnog odbora na Banfici.

Glavne značajke ovog projekta, a kojem je namjera da se već sljedeće godine građani i razni sadržaji vrate u Dravsku park šumu te na popularnu Dravsku špicu, predstavili su gradonačelnik Goran Habuš i znanstvenik Hrvatskog šumarskog instituta dr. Miroslav Benko.

Predstavljanje ovog projekta okupilo je građane tog područja grada, a koje je pozdravila predsjednica 6. MO Gordana Marsenić. Građani dijela Varaždina koji je i najbliži rijeci Dravi, su potom pitanjima i raznim sugestijama u raspravi pokazali da podržavaju projekt ali imaju i puno očekivanja.

Nekada je Varaždin vikendom živio na Dravi, a sada želimo vratiti sadržaje koji će privući djecu, obitelji, rekreativce i sportaše i umirovljenike. Uz očuvanje vrijednosti šume nisu predviđene nikakve velike gradnje već uvođenje sadržaja koji će ponovo u većem broju privući građane na rijeku – jedan je od zaključaka skupa građana Banfice.

Komentari