U sklopu HICCAPS projekta

Stari Grad u novom ruhu, Čehok zamolio građane da ne uništavaju javne površine

Objavljeno: 04.08.2019. 11:21

Zadnja izmjena: 04.08.2019. 13:08

Završeni su radovi na obnovi šetališta ispred ulaza u varaždinski Stari grad. Trošak projekta je oko 500 tisuća kuna koje uključuje projektiranje i rekonstrukciju, a renovirane su staze za prilaz te je hortikulturalno obnovljen okoliš Starog grada.

Radovi su obavljeni u sklopu projekta Revitalizacije šetališta,  u okviru projekta HICAPS (HIstorical CAstle ParkS) odobrenog u sklopu EU programa Interreg Central Europe u organizaciji Upravnog odjela za EU projekte, upravljanje imovinom i gospodarstvo Grada Varaždina.

- Ovaj projekt je važan za povijesni integritet Grada Varaždina i za život stanovnika Grada Varaždina. Intervencija u ovaj prostor nije bilo zbilja jako dugo. Iako je bilo dosta prigovora građana, sada vidite u čemu je bila važnost one denivelacije prostora kod bedema. Sada to izgleda puno bolje nego je izgledalo prije - rekao je gradonačelnik Čehok, te zamolio građane da pripaze te da ne uništavaju novoobnovljeni prostor Starog grada. 

Priliku za uživanje u ljepotama Starog grada sada će dobiti i invalidne osobe, koje do sada nisu mogle doći do Starog grada jer im prilazi to nisu dopuštali.

Uređenjem Starog grada zadovoljan je bio i direktor Parkova, Alen Runac.

- Slika govori tisuću riječi. Djelatnici Parkova su još jednom pokazali da jako dobro rade svoj posao i nadam se da će to i naši građani prepoznati. I ovom prilikom apeliram na građane da što manje devastiraju javne površine jer imamo velikih problema s tim - rekao je Runac

 

Komentari