'pelamo se?'

Starijim osobama iz Varaždina i okolnih općina ponovno omogućen besplatan prijevoz

Objavljeno: 07.06.2024. 14:04

Zadnja izmjena: 07.06.2024. 14:05

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin u sklopu programa "Pelamo se? 3" provodi uslugu besplatnog prijevoza za osobe starije od 65 godina na području Varaždina i varaždinskog prstena uključujući i područje općine Cestica.

Zainteresirane starije osobe mogu se javiti i rezervirati slobodan termin radnim danom od 8 do 15 sati na broj telefona: 099 370 1570. Kako navode iz Općine Cestica, usluga prijevoza u sklopu ovog programa je socijalna usluga namijenjena isključivo starijim osobama u potrebi koje si same ne mogu priuštiti ili organizirati prijevoz na njima važna mjesta kao na primjer odlazak liječniku, na terapiju, u crkvu, u posjet rodbini i slično.

Usluga ne podrazumijeva pratnju korisnika, ona se može organizirati ukoliko korisnik za nju ima realnu potrebu (teže se kreće i sl.) te ukoliko je korisnik nikako ne može sam organizirati. Korisnik je obavezan pratnju unaprijed dogovoriti prilikom rezervacije termina.

Program "Pelamo se? 3" usmjeren je na unapređenje kvalitete života starijih osoba, a glavna aktivnost programa je pružanje usluge prijevoza za osobe starije od 65 godina (kojima te usluge nisu dostupne ili su im teško dostupne) na području Varaždina i varaždinskog prstena. Opći cilj projekta je povećanje socijalne uključenosti i kvalitete života starijih osoba Varaždina i varaždinskog prstena.

Program većinski financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, s 30.360 eura, a ostatak iz  vlastitih sredstava sufinancira GDCK Varaždin.

Komentari