STOLNOTENISKI KLUB STARR VARAŽDIN

Starr u 2. kolu Lige prvaka gostuje kod ekipe Sportinga u Lisabonu u kojem je i Ronaldo igrao stolni tenis

Objavljeno: 17.10.2019. 08:06

Zadnja izmjena: 17.10.2019. 08:14

Stolnotenisači varaždinskog STK Starr u 2. kolu Lige prvaka gostuju sutra, 18. listopada kod Sportinga u Lisabonu. Portugalci su u prvom susretu ubilježili poraz na gostovanju kod Borussije Düsseldorf (3:1), jedne od najjačih europskih momčadi, dok su Varaždinci poraženi od francuskog Hennebonta (3:1).
Veći pritisak bit će na Portugalcima koji su i favoriti na papiru, a priželjkuju i jednu od prve tri pozicije koje jamče nastavak natjecanja u Ligi prvaka ili ETTU Cupu. Varaždinci u svojoj prvoj sezoni u Ligi prvaka nemaju taj pritisak, što god naprave bit će zadovoljavajuće. No, to ne znači da neće ugrabiti priliku ako im se pruži.
Vrlo dobra portugalska močad nije na razini kao prije dvije sezone, kada su igrali polufinale Lige prvaka. Slabiji su za Joao Monteira, ali tu je i dalje odličan Nigerijac Quadri Aruna, jedan od najboljih afričkih stolnotenisača svih vremena koji trenutno drži 19. mjesto na svijetu. Osim brojnih medalja na Afričkim igrama svakako najveći uspjeh mu je četvrtfinale Olimpijskih igara 2016. Na tom putu "skinuo" je nekoliko odličnih igrača poput Wang Yanga, Chuang Chih-Yuana i Timo Bolla, da bi ga zaustavio Ma Long koji je kasnije osvojio zlato.

Zeleno-bijeli u sastavu imaju još i portugalskog reprezentativca Diogo Carvalha (166.) te iskusnog nigerijskog reprezentativca Bodu Abioduna (142.). Ukoliko Varaždinci iznenade Arunu postoji velika mogućnost  da će biti na korak do iznenađenja u Lisabonu.
Susret 3. kola Lige prvaka između Sportinga i Starra moći će se pratiti uživo na sljedećem linku https://www.laola1.tv/en-int/livestream/sporting-clube-de-portugal-stk-starr-croatia-len.

 

Ronaldo je igrao stolni tenis u Sportingu
Ronaldo je vrlo strastven po pitanju sporta pa tako i stolnog tenisa. Naime, svojedobno je na Madeiri uz nogomet igrao i stolni tenis, a kad je prešao u Sporting često je boravio u dvorani i igrao stolni tenis.
- Da nije najbolji nogometaš na svijetu vjerojatno bi bio jedan od najboljih stolnotenisača na svijetu. Voli ovu igru i često je igrao s nama kada je nastupao za Sporting - kazao je menadžer momčadi Goncalo Castanheira.

Komentari