Stažnjevčani proslavili završetak energetske obnove stare škole

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 30.11.2015. 14:30

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:08

Foto: Grad ivanec

Donedavno trošan objekt stare škole u Stažnjevcu sa svim onim boljkama koje prate zdanja stara više od stotinu godina, za mnoge je nakon energetske obnove sada gotovo neprepoznatljiv i njegovim uređenjem Stažnjevčani su dobili prostore koji će im za dobre stvari služiti još mnogo godina...

Rezultat je to radova na energetskoj obnovi objekta koju su, odazivajući se apelu Vijeća Mjesnog odbora Stažnjevca, inicirali i realizirali Grad Ivanec i Ministarstvo gospodarstva te u formiranje prikladnog prostora za društveni život ovoga mjesta uložili blizu 400 tisuća kuna.

Novouređeni objekt na početku je blagoslovio margečanski župnik vlč. Alojzije Pakrac te domaćinima poklonio sliku Bogorodice.

Svečanost je nastavljena pozdravnim riječima Nikole Sedlara te predsjednika Vijeća MO-a Zvonka Sedlara koji je kratko podsjetio na sve učinjeno te uputio zahvalu svima koji su sudjelovali u realizaciji ovoga projekta. Mještanima se obratio i gradonačelnik Milorad Batinić naglasivši da je ovaj objekt tek jedan u nizu onih koji se realiziraju u sklopu strateškog opredjeljenja Grada vezanog uz pojačana ulaganja u društvenu infrastrukturu.

A da se trud isplatio, potom su u zabavnom programu pokazali svi uzrasti Stažnjevčana. Najmlađi su zaplesali uz kiki dance, Mladi komedijaši su izveli skeč Ništ ti ne znaš, moj doktor, a odrasli Komedijaši publiku su nasmijali komedijom Dijeta.

Druženje je nastavljeno uz tamburaše i domjenak s mnoštvom biranih kolača koje su za ovu priliku ispekle vrijedne Stažnjevčanke.

Komentari