Varaždinske Toplice

Štefanić: Predsjednik Gradskog vijeća Prstec još uvijek nije službeno objasnio zašto je izostao sa sjednice

Objavljeno: 01.06.2016. 14:37

Zadnja izmjena: 01.06.2016. 14:44

Foto: Arhiva

Ni nakon gotovo 48 sati nakon od održavanje spomenute sjednice Gradskog vijeća nismo dobili nikakvo službeno objašnjenje zašto se sjednici nije odazvao predsjednik Gradskog vijeća iz redova HDZ-a Franjo Prstec.

Takoder, nema objašnjenja niti zašto na sjednicu nisu stigli vijećnici HDZ-a i HSLS-a iako su im pozivi bili uredno i na vrijeme dostavljeni.

Bez Prsteca

Na sjednici Gradskog vijeća održanoj u ponedjeljak trebalo raspravljati o točci dnevnog reda Prijedlog Odluke o poduzimanju radnji radi poboljšanja turističko-ugostiteljske ponude Grada Varaždinske Toplice.

Uvrštenje te točke dnevnog reda bila je odluka aktualnog predsjednika Gradskog vijeća, HDZ-ovog Franje Prsteca, unatoč tome što je jasno upozoren da bi eventualno donošenje takve odluke bilo suprotno zakonima RH-a, ali i zadiranje u vlasništvo Specijalne bolnice i samim time izravan udar na poslovanje i budućnost te ustanove.

- Na sjednici smo očekivali i predsjednika Vijeća Franju Prsteca, koji je sazvao sjednicu, i vijećnike HDZ-a i HSLS-a da im objasnimo nemogućnost i nezakonitost eventualnog donošenja takve odluke te sve posljedice koje bi takva odluka donijela i pravne ali i gospodarske. Nažalost, iz još neobjašnjivih razloga predsjednik Vijeća i spomenuti vijećnici nisu se odazvali sjednici - rekla je Štefanić koja je žalosna zbog ovakvog razvoja događaja.

- Mišljenja sam da bez obzira na loše odluke i posljedice svaki političar mora stati iz svog rada, posebice vijećnici koje su gradani izabrali u Gradsko vijeće da rade u njihovom interesu — izjavila je gradonačelnica Goranka Štefanić povodom neobjašnjivog izostanka predsjednika Vijeća Franje Prsteca i vijećnika HDZ-a i HSLS-a.

"Skinuli" točku

 Vijećnici HNS-a, SDP-a, Hrvatskih laburista — stranke rada i nezavisni Stanko Medvedec odazvali su sjednici i jednoglasno donijeli odluku o "skidanju" te točke s dnevnog reda.

Bio je to i osnovni zahtjev kojeg su svi zaposlenici Specijalne bolnice, njih 649, uputili predsjedniku Vijeća Franji Prstecu. Budući da njega nije bilo učinili su to pristigli vijećnici na sjednicu Vijeća na prijedlog gradonačelnice Goranke Štefanić da se sporna točka "skine" s dnevnog reda.

Komentari