Stipendisti Varaždinske županije potpisali ugovore o stipendiranju

Objavljeno: 23.12.2013. 12:42

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Andrej Švoger

U skupštinskoj dvorani Varaždinske županije danas su potpisivani ugovori o stipendiranju za školsku, odnosno akademsku 2013./2014. godinu.

Za zanimanja od posebnog interesa za Varaždinsku županiju dodijeljeno je ukupno dvadeset stipendija, i to tri stipendije za magistre elektrotehnike, po dvije za magistre strojarstva, građevinarstva i magistre engleskog jezika, pet za magistre matematike i šest za doktore medicine.

Dodijeljeno je pet stipendija za nadarene studente koji studiraju na sveučilišnim studijima, četiri stipendije za studente koji studiraju na stručnim studijima te dvije stipendije izuzetno nadarenim studentima iz pojedinih područja umjetnosti. Ukupno dvadeset šest stipendija dodijeljeno je studentima loših socio-ekonomskih prilika, i to šesnaest za studente koji studiraju na sveučilišnim studijima i deset za studente koji studiraju na stručnim studijima. Deset stipendija dodijeljeno je za učenike loših socio-ekonomskih prilika.

Mjesečni iznos stipendija za učenike u školskoj godini 2013./2014. iznosi tristo kuna, a za studente sedamsto kuna.

- Iako je proračun 2 posto manji u odnosu na lani, uspjeli smo povećati broj stipendija za dvije, dakle imat ćemo ukupno 67 stipendija. Ukupno je to 462 tisuće kuna za nove stipendiste, a na godišnjoj razini to je nešto manje od 1,2 milijuna kuna za sve stipendiste Varaždinske županije - rekao je ovom prilikom dožupan Alen Kišić.

- Studentica sam treće godine studija Multimedija oblikovanje i primjena Veleučilišta u Varaždinu, a stipendiju sad koristim prvi put. Sljedeće godine planiram na Grafički fakultet u Zagrebu, tako da će meni i mojim roditeljima taj novac puno pomoći za moje daljnje školovanje - rekla je Petra Furjan iz Cestice, jedna od stipendista Varaždinske županije.

Komentari