vremenska prognoza

Stiže zatopljenje, ali i pravo jesensko vrijeme - evo što najavljuju meteorolozi

Objavljeno: 06.11.2022. 09:37

Zadnja izmjena: 06.11.2022. 09:37

Foto: Arhiva

U tjednu iza nas stigla je dugoočekivana promjena vremena koja nas je podsjetila da trenutno vlada jesen. Ipak, iznadprosječnoj toplini nije kraj, premda će na kratko zahladnjeti.

Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, danas do kraja dana bit će pretežno oblačno, uz slab do umjeren sjeveroistočni. Temperature neće rasti iznad 11 stupnja Celzijevih, a slično nas vrijeme očekuje i u narednom tjednu.

Sutra će biti većinom oblačno, uz blago mjestimično razvedravanje, a temperature će se kretati od 4 do najviše 12 stupnja. Utorak nam donosi razvedravanje u popodnevnim satima, dok će jutro biti pretežno oblačno. Puhat će slab do umjeren južni vjetar, a najviša dnevna temperatura zraka doseći će 12 stupnja.

Srijeda donosi ponovno blago zatopljenje pa će tako najviša temperatura doseći 17 stupnja, no tijekom cijelog dana očekuje se naoblaka uz tek pokoju zraku sunca. Tijekom cijelog će dana puhati slab do umjeren južni i jugozapadnjak. U četvrtak ponovno zahlađenje - tijekom dana past će manja količina kiše, a u jutarnjim satima očekuje nas magla. Temperature će se kretati od 7 do maksimalnih 11 stupnjeva.

Idući vikend bit će sličan aktualnom - očekuje nas umjeren do jak sjeverac uz temperature manje od 11 stupnjeva, a većina vikenda bit će oblačna uz tek mjestimično blago razvedravanje, dok meteorolozi najavljuju i umjerenu količinu kiše.

Komentari