Varaždinske Toplice

Stiže novih 100.000 eura za topličku kulturnu i povijesnu baštinu, evo detalja

Objavljeno: 11.03.2024. 13:13

Zadnja izmjena: 11.03.2024. 13:17

Foto: Arhiva

Ministarstvo kulture i medija donijelo je odluku o dodijeli ukupno 21,66 milijuna eura za 577 programa zaštite i očuvanja nepokretnih kulturnih dobara, a jedan dio tih bespovratnih sredstava stiže i u Varaždinske Toplice i to 100 tisuća eura za čak tri projekta, izvijestili su danas iz Grada Varaždinske Toplice.

Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice dodijeljeno je 30 tisuća eura za izradu dokumentacije za Kaštel zagrebačkog Kaptola, dok je za konstruktivnu i građevinsku sanaciju Kaštela zagrebačkog Kaptola dodijeljeno je 30 tisuća eura Zavičajnom muzeju Varaždinske Toplice. Zavičajni muzej ujedno dobiva i 40 tisuća eura za izradu dokumentacije i građevinske radove na Drvenoj tradicijskoj kući u Perivoju Marije Ružičke Strozzi.

- Protekle godine dobili smo 60 tisuća eura od Ministarstva kulture i medija za dva projekta, ove godine čak 100 tisuća eura. Veliko hvala Ministarstvu što su nam i ove godine odobrili bespovratna sredstva, kao i hvala svima onima koji su sudjelovali u pripremi projekata. Varaždinske Toplice imaju izuzetno bogatu kulturnu i povijesnu baštinu, a ovo je još samo jedan pokazatelj da je ona prepoznata i na nacionalnoj razini - poručila je toplička gradonačelnica Dragica Ratković.
 

Komentari