Stiže potpora projektu uređenja Zavičajnog muzeja u Ivancu

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 16.03.2014. 20:02

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Google Maps, Ilustracija

Početak konkretnih aktivnosti na uređenju Zavičajnog muzeja u prostorima stare škole u Ivancu i priprema izložbe fotografija pokojnog Petra Jagetića u jednom od zagrebačkih muzeja bile su glavne teme o kojima su u ponedjeljak, 10. ožujka, razgovaralo u Ivancu.

Radilo se o posjetu Ivancu pomoćnice ministrice kulture mr. sc. Vesne Jurić Bulatović, voditeljice Službe za muzejsko-galerijsku i likovnu djelatnost Eve Brunović i predsjednice Hrvatskog muzejskog vijeća Dubravke Osrečki Jakelić. Dame su primili gradonačelnik Milorad Batinić i dogradonačelnik Čedomir Bračko.

Naime, Grad Ivanec je u svom proračunu za 2014. godinu osigurao dio novčanih sredstava za prvu fazu projekta uređenja Zavičajnog muzeja te ga ujedno kandidirao Ministarstvu kulture.

Ono se odazvalo i izrazilo spremnost da ga podupre. Stoga se na sastanku u Gradskoj vijećnici, u čijem su radu aktivno sudjelovale i pročelnice Marina Držaić i Ljiljana Risek te članica Povjerenstva za prostorno uređenja grada Ivanca arhitektica Zdenka Šarolić, razgovaralo o hodogramu aktivnosti koje je potrebno obaviti kako bi se što prije prišlo izradi projektne dokumentacije i još ove godine obavili poslovi na zaštiti objekta stare škole koja će se preurediti u muzej.

Izvor: ivanec.hr

Komentari