NOGOMETNI KLUB VARAŽDIN

Stjepan Cvek: "Za Jerteca je ovo "ugovor života", nikada do sada nije zaradio toliko puno za tako kratak period!"

Objavljeno: 11.09.2019. 09:53

Zadnja izmjena: 11.09.2019. 10:00

Predsjednik NK Varaždin Stjepan Cvek potvrdio je da se radi na trasferu dosadašnjeg kapetana NK Varaždin Daria Jerteca u australski prvoligaški klub Western United.

- Nije još sve gotovo, radi se na nekim sitnicama ali sve ide u tom smjeru da Dario potpiše za australskog prvoligaša, izjavio je Cvek.

Mogućnost odlaska tijekom sezone, ukoliko se ukaže atraktivna ponuda dio je usmenog dogovora između uprave kluba i dosadašnjeg kapetana NK Varaždin. Riječ je o jednogodišnjem ugovoru za igranje u Australiji.

- Sigurno da će nam nedostajati igrač takvog kalibra, i to domaći igrač rutiner, kaže Cvek objašnjavajući trenutnu situaciju u momčadi. - Međutim, ovo je njegov "ugovor života", nikada do sada nije toliko puno zaradio za tako kratak period. Zaslužio je to, a mi moramo cijeniti što je za NK Varaždin odigrao dvije sezone treće lige i dvije sezone druge lige. Osim toga igrao je praktično besplatno, naglasio je Cvek. 

Na mjestu zadnjeg veznog, na kojem je igrao Jertec, u klubu postoji više varijanti za zamjenu. Na toj poziciji mogli bi igrati Neven Đurasek, novopridošli Kamerunac Guera Djou, Jamal Bajandouh, a za oko mjesec dana vratit će se i Ivan Roca, nakon  dovršetka oporavka od operacije.

Komentari