Propalo prijevozničko carstvo Stjepana Igreca - prije stečaja nestali kamioni

Objavljeno: 20.09.2012. 07:09

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: Darko Gorenak - Godar

- Kad ste kupovali tvrtku, ona je imala nekretnine od Varaždina do Novog Sada i oko 100 kamiona, a sad ima samo “šarafe”, poručio je Igrecu na sudu bivši radnik Josip Ploh

Na varaždinskom Trgovačkom sudu održano je ročište u stečajnom postupku nad varaždinskom tvrtkom TP Transporti u većinskom vlasništvu poduzetnika Stjepana Igreca.

Stečajni upravitelj Želimir Uršulin napomeno je da su prijavljena potraživanja od 22 milijuna kuna, od čega je priznato oko 14 milijuna.

Igrec tražio 8 milijuna

- Stjepan Igrec prijavio je potraživanje od 7,9 milijuna kuna što je u cijelosti odbijeno, budući da je riječ o novcu koji je kao vlasnik uložio u poslovanje tvrtke - istaknuo je Uršulin koji je utvrdio da knjigovodstvena vrijednost raspoložive imovine iznosi oko 1,8 milijuna kuna, od čega se oko 840.000 kuna odnosi na vrijednost pokretnina, a oko milijun kuna na potraživanja i zalihe rezervnih dijelova i repromaterijala.

- Većina raspoložive imovine će se morati otpisati. Namještaj i oprema zbog starosti i istrošenosti nemaju značajniju vrijednost, rezervni dijelovi će se morati prodati kao sekundarna sirovina, a potraživanja će se teško naplatiti zbog zastare - rekao je Uršulin, dodavši da će se novac prikupljen prodajom najvjerojatnije potrošiti na pokriće troškova stečajnog postupka.

Popis raspoložive imovine naljutio je vjerovnike, koji su upozorili na moguće zlouporabe od strane većinskog vlasnika.

- Što se dogodilo s vozilima koja su navedena u pljenidbenom zapisniku koji je sastavljen sredinom 2010. godine za Poreznu upravu? - pitala je Igreca zamjenica županijskog državnog odvjetnika, a Igrec je odgovorio da se ne sjeća niti o kojim se vozilima, radi niti što se sa njima dogodilo. U tom zahtjevu naime nije specificirano o kakvim se vozilima radi niti o koliko se vozila radi.

Vjerovnik Josip Ploh pitao ga je što se dogodilo s vrijednom imovinom koju je preuzeo kupnjom tvrtke prije više od deset godina.

Nema u stečajnoj masi

- Kad ste kupovali tvrtku ona je imala dug od četiri milijuna i potraživanja od osam milijuna, nekoliko vrijednih nekretnika u Varaždinu, Zagrebu, Vodicama i Novom Sadu te oko 100 kamiona, a sad ima samo “šarafe”- naglasio je.

Stečajnom upravitelju naloženo je da istraži povijest imovine i kako je tvrtka raspolagala teretnim vozilima i nekretninama, odnosno zašto ih nema u stečajnoj masi.

Objavljeno u VARAŽDINSKOM TJEDNIKU
četvrtkom na kioscima

JOŠ U OVOM BROJU (od danas na kioscima):
- BIOTEHNOLOŠKI PARK - U što su "uloženi" milijuni, i tko će to platiti?
- AFERA METEOR: Vjerovnici traže ukupno 177 milijuna kuna

Komentari