najiskrenije čestitke

Stjepanu Šafranu jučer uručena Zlatna kuna za životno djelo

Objavljeno: 14.11.2017. 09:23

Zadnja izmjena: 14.11.2017. 13:16

Foto: Arhiva

Osnivaču uspješne tvrtke Metal Product i čovjeku iz našega kraja Stjepanu Šafranu jučer je u Zagrebu, u prisutnosti brojnih uglednika na čelu s premijerom Plenkovićem i predsjednicom Grabar Kitarović, dodijeljena Zlatna kuna za životno djelo.

Stjepan Šafran je započeo svoj poslovni put kad se 1967. nakon naukovanja zaputio iz svog rodnog Brezničkog Huma za Zagreb, u kojemu je na periferiji u garaži otvorio skromnu metalsku radionicu od 35 četvornih metara.

Kad je u vrijeme jugoslavenskog premijera Markovića privatnicima omogućeno osnivanje tvrtke, Šafran je osnovao svoju tvrtku Metal Product s tada 40  zaposlenih. Ova tvrtka danas ima preko 200 zaposlenih i svoje pogone u Zagrebu i Brezničkom Humu. Stjepanu Šafranu ovo nije prva nagrada - u ožujku ove godine je prema procjeni međunarodne prosudbene stručne komisije iz 12 zemalja srednje i jugoistočne Europe dobio nagradu "stvaratelja za stoljeća". Naš kraj može biti iznimno ponosan na sve ono što je učinio i postigao istaknuti poduzetnik Stjepan Šafran.

>> NEDJELJNI INTERVJU Stjepan Šafran od "dečeca" iz zagrebačke garaže do nagrade "stvaratelj za stoljeća"

Komentari