snimke iz zraka

OBJAVLJUJEMO FOTOGRAFIJE: Što je ovo na jugu županije, izgleda kao pista za avion?

Objavljeno: 14.11.2020. 11:16

Zadnja izmjena: 14.11.2020. 11:41

Foto: Facebook

O Poduzetničkoj zoni Ljubešćica, u kojoj se privodi kraju uređenje komunalne infrastrukure, pisali smo u više navrata. Sada, kada se upalila novopostavljena rasvjeta, Poduzetnička zona uz autocestu prema Zagrebu podsjeća na uzletište nekog aerodroma...

Naime, nakon što je izgrađena kanalizacija, pristupilo se izgradnji odvodnje oborinskih voda, asfaltiranju cesta i nogostupa, da bi jučer navečer u rad bila puštena i javna rasvjeta. Projekt je ukupno vrijedan 7,6 milijuna kuna, a njime su poduzetnici dobili sve što im je do sada nedostajalo za rad. 

Projekt na kojem se radi od 2011.

Riječ je o dugoročnom projektu općine, koji je pokrenut još 2011. godine, s ciljem da se oformi jedna od najprivlačnijih poduzetnička zona u Varaždinskoj županiji: zona uz samu autocestu i svega 30 minuta od Zagreba, a riječ je o prostoru od čak 200.000 kvadratnih metara. Poduzetnicima stoji na raspolaganju 5,8 tisuća kvadrata novih prometnica; više od 1.000 metara kanalizacije i gotovo isto toliko duga rasvjetna mreža. Riječ je o komunalno i energetski sasvim opremljenom prostoru, gdje se već nalazi nekoliko investitora.

Sljedeće fotografije snimljene su dronom, a načelnik Nenad Horvatić objavio ih je na društvenim mrežama. Pogledajte kako Poduzetnička zona izgleda noću iz zraka:

Komentari