uskoro rasplet priče

Što se to događa u NK Ivančica Ivanec? Čuli smo obje strane priče...

Objavljeno: 07.06.2017. 10:05

Zadnja izmjena: 07.06.2017. 10:06

NK Ivančica Ivanec ponosno nosi naziv najstarijeg kluba na području grada Ivanca. Na koji način ovaj nogometni klub funkcionira, tko njime upravlja i kako se financira, odlučili smo doznati nakon što nam je Nikola Jelić, predstavljajući se kao predstavnik kluba, skrenuo pozornost na kako on tvrdi, nepravilnosti u radu kluba.  

Jelić tvrdi kako predsjednik kluba NK Ivačica Damir Friščić sam obavlja više funkcija odjednom (ujedno da je tajnik, trener i blagajnik) iako je odlukom skupštine kluba utvrđeno drugačije. Naime, izabrano vodstvo kluba stoji samo na papiru dok Friščić sam obavlja navedene funkcije, tvrdi Jelić.

'Nema uvida u financije'

Nadodaje kako je u nekoliko navrata pokušao dobiti na uvid financijsko stanje kluba s obzirom da sumnja na nepravilnosti te kako ga samo želi vidjeti na što se sredstva troše i uplaćuju li se redovno polozi na račun od prodaje ulaznica što mu je uskraćeno. No priči tu nije kraj, jer kako Jelić kaže, u klubu postoji škola nogometa za djecu, njih 30-tak za koje roditelji plaćaju ovu školu nogometa, a što se navodno financira iz proračuna Grada Ivanec.

Jelić nam je potom pokazao uplatnicu na kojoj stoji iznos od 100 kuna za uplatu godišnje članarine koje se šalju na kućne adrese od strane kluba pritom se pitajući da li je to uopće legalno. Poradi svega spomenutog, Jelić je zabrinuto nadodao kako samo želi znati kuda sredstva kluba idu s obzirom da je izgled prostora kluba katastrofalan, da wc-i ne rade, a za klub treniraju i ženska djeca.

'Nikad tako dobro kao danas'

Odlučili smo saznati i drugu stranu priče te smo nakon toga kontaktirali i spomenutog predsjednika NK Ivančica Ivanec, Damira Friščića koji je rekao kako klub nikada nije bio posložen kao što je to danas. Nadodaje, da će se ove nedjelje na skupštini kluba izabirati novi predsjednik i nova uprava. Friščić kaže kako je prijašnjih godina klub bio ugrožen i kako nitko nije htio biti predsjednik te da je jako puno truda i vremena uložio u sam klub.

Na pitanje o plaćanju članarina kaže kako je sve utvrđeno Statutom kluba te kako su sve uplate evidentirane nakon čega smo iste zatražili na uvid. Zamoljeni smo da pričekamo nakon nedjelje kada će se formirati nova uprava i predsjednik tako da ostaje za vidjeti konačni rasplet ove priče.

Komentari