pitali smo kako je bilo

ANKETA: Što stoji iza osmijeha prolaznika i prepunih ulica - Evo kako špancireri ocjenjuju program 18. Špancirfesta!

Objavljeno: 27.08.2016. 13:07

Zadnja izmjena: 27.08.2016. 18:04

Foto: Sonja Ognjenović

Zakoračili smo u posljednji vikend 18. Špancirfesta. Svakodnevno smo vas izvještavali o tome kako teče program i o onome što nas još u njemu očekuje. Kad bismo napravili pregled prošlog tjedna, zaključili bismo da je vrijeme također bilo naklonjeno festivalu. Tako smo imali otvorenje uz kišu, kao i cijelu prošlu nedjelju, ali onda je došlo sunce. I ostalo. Danas je također prekrasan dan, a nekako nam se čini da je na ulicama Varaždina najviše špancirera do sad, barem što se ovogodišnjeg festivala tiče.

Susretali smo ih na ulici, dok su neki znatiželjno gledali što je izloženo na štandovima, neki jednostavno samo šetali, a neki su pili jutarnju kavu na prepunim terasama kafića. Na prvi pogled, svi su uživali, ali pitali smo ih da mišljenje o ovogodišnjem programu kažu na glas, pa pročitajte što su rekli:

- Sadržaj je bogat kao i uvijek, program isto tako. Većinom smo šetali i razgledavali naokolo i zadovoljni smo kao i svake godine. Od glazbenog programa bili smo na Manu Chao i to je to. Glazbeni program i nije nešto naročito, nije po mom ukusu - kazala je DIjana Blumschein Zgurić

 

Karlo Zgurić je mišljenja: - Na štandovima ima zanimljivih stvari, najviše mi se sviđaju obrtnici i ručni radovi. Na koncerte nisam uopće išao. Nema ništa meni interesantno i ne volim radio friendly bendove, tako da...

- Meni je svake godine jedno te isto, jer ovdje živim, pa mi je već polako dosadno. Od koncerata idem jedino danas na Tonyja. Bilo je bolje dok se nije plaćalo. Cijelo vrijeme smo išli na koncerte. Sad ne znamo ni tko su i bezveze nam je dati novce - kazala je Matea Matijašić.

 

Dora Varjačić smatra da je program ok. - Mislim da ima dosta toga. Ljudima smeta što se plaća, a prije se nije. Mislim da program ipak nije ništa bolji, nego je bio prije.

 

- Program je ok. Štandovi su mi zanimljivi i može se pronaći ponešto za sve ukuse - kazala je Katarina Grđan.

 

- Stari grad je konačno stavljen malo bolje u funkciju. Prije je bilo bez veze, čovjek bi bio vani i onda bi na after morao skroz do Drave. Većina je išla autima, a neki su vozili i pijani. Samo da je sat vremena dulje, bilo bi bolje - kroz smijeh nam je rekao  Vinko Grđan.

 

U šetnji Starim gradom sreli smo i Valentinu Prgomet Bartolec: - Evo, lijepo je. Danas smo ovdje prvi dan. Štandove smo prošli, a sad idemo pronaći program za djecu. Glazbeni program slabije pratim zbog male djece, ali mislim da je ok.

Komentari