Stolnotenisačice Varaždina jurišaju na finale Play offa

Objavljeno: 23.12.2011. 15:58

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Stolnotenisačice Varaždina sezonu su završile na odličnom drugom mjestu prvenstvene ljestvice, ispred njih je samo zagrebačka Mladost za koje nastupaju Japanka Yosida, Varaždinka Mirela Đurak, te Jeger i Tomić. Cilj varaždinskih stolnotenisčica je zadržati drugu poziciju koja bi im dala izglednije šanse za ulazak u finale Play offa.

Za Varaždinke ove sezone nastupaju: Petra Petek, Bojana Poljak, te Petrina vršnjakinja, mlada Anja Novak.

Petekova ovu polusezonu ima drugi pojedinačni skor lige, a ispred nje je samo Sunčica Vugrinec. Petra Petak, juniorska reprezentativka izgubila je samo dva susreta. Bolje od prvog varaždinskog reketa bile su samo Đurak i Tomić.

Petekova koja je cijelu polusezonu bila na „visini zadatka“ istaknula je susret protiv trećeplasirane momčadi Tis iz Zagraba kao susret u kojem je atmosfera bila na samom vrhuncu.

- U svaki meč da li protiv jačih ili slabijih protivnica ulazile smo koncentrirano s pozitivnom atomsferom u ekipi, ali protiv Tisa je bio poseban naboj. Osobno sam bila jako „nabrijana“- sa sjajem očima istaknula je Petekova.

Druga najbolja igračica varaždinskih stolnotenisačica, nešto iskusnija Bojana Poljak od ove godine brani boje varaždinskih stolnotenisačica. Bojana koja je upisala nekoliko reprezentativnih nastupa kroz svoju je karijeru promjena nekoliko klubova. Poljakova je nastupala za Aquastil iz Duge Rese, Tis iz Zagreba, a dvije je godine igrala i u Njemačkoj.

Ova 29- godišnja Dugoreščanka zadovoljna je novim klubom i polusezonom koja je iz nje.

- U početku je zamišljeno da dolazim na sparing i na susrete, no ja sam preselila u Varaždin jer mi se ukazala i poslovna prilika, a sad si mogu zamisliti da tu i živim. Šta se pak sezone tiče, ja sam prezadovoljna organizacijom kluba i atmosferom u ekipi koja nas je vodila ka odličnim rezultatima- istaknula je Bojana Poljak.

Za Varaždin nastupa i mlada Anja Novak, Međimurka iz Šenkovca koja je do prošle sezone nastupala za mjesni klub. Ove sezone stigla je u Varaždin zbog boljeg sparinga i napretka, a trenutno je treći reket Varaždinki sa skorom: četiri pobjede i šest poraza.

Poljakova i Petekova su trenutno najbolji par ženske Superlige sa skorom: sedam pobjeda i dva poraza.

- Ja jako volim igrati parove- istanula je Bojana Poljak.

-Uigrane smo to je činjenica iako nas trener pokušava posvađati- rekla je u šali Petra.

Ove cure treniraju dva do tri sata dnevno, a uz privatne obveze ponekad je teško biti koncentriran na terenu.

- Mislim nije lako baviti se profesionalno stolnim tenisom i odlično obavljati svoje obveze u školi. To zbilja iziskuje mnogo truda- istaknula je Petra Petek.

Iako se osjećao zamor pri kraju sezone, obje jedva čekaju početak sezone, a njihov trener Saša Suhodolčan potajno se nada da se mogu plasirati u finale Play offa.

- Zadovoljan sam jesenskim dijelom sezone, a cilj je ostati na drugoj ili trećoj poziciji čime bi nam se šanse za finale Play offa povećale, a to bi bila velika stvar- istaknuo je trener stolnotenisačica Varaždina Saša Suhodolčan.

Uz ove odlične stolnotenisačice koje su trenutno na drugoj poziciji prvenstvene ljestvice, ženski stolnoteniski klub ima odličnu omladinsku školu, a svi uzrasti nalaze se pri vrhu. Posebno valja izdvojiti Dinu Ratajec, kadetsku reprezentativku Hrvatske.

Komentari