STOLNI TENIS

Stolnoteniski turnir svjetske Gold serije u Areni Varaždin - Croatia Junior & Cadet Open

Objavljeno: 17.09.2019. 09:48

Zadnja izmjena: 17.09.2019. 09:49

Sutra u Varaždinu počinje jedan  od najvećih stolnoteniskih turnira u svijetu za juniore i kadete pod nazivom Croatia Junior & Cadet Open, u organizaciji STK Varaždin.

Ovo  je sedmi po redu turnir te vrste s razlikom što će ovogodišnji turnir biti kvalitetniji i imati status najviše Gold kategorije, što automatski dovodi u Varaždin prvu svjetsku  garnituru stolnotenisača. Gold kategoriju ima svega četiri turnira u svijetu, a varaždinski turnir je jedini u Europi. Priznanje je to za organizatora  koji je   za  sve dosadašnje organizacije  takovih  turnira  dobivao najviše ocjene Internacionalne stolnoteniske federacije –ITTF.

 Turnir će se održati u Areni Varaždin od 18. do 22. rujna a za te potrebe biti će postavljeno 26 stolnoteniskih u dvije dvorane.  Predstavnik  organizatora i  predsjednik STK Varaždin, Tomislav Crnadak je istaknuo da je za turnir  prijavljeno  350  natjecatelja  iz 47 zemalja svijeta, od kojih svakako treba istaknuti igrače iz stolnoteniskih velesila kao što su Kina, Koreja, Tajvan, Hong Kong  i Japan. O kvaliteti turnira govori i činjenica da brojnu kinesku delegaciju predvodi  trenutno druga juniorka svijeta Xuanyao Shi, te  prvi kadet i prva kadetkinja na svjetskoj ranglisti, također iz Kine. Poljsku delegaciju predvodi  treći junior svijeta  Samuel Kurczycki.

Nastupit će i najbolji domaći kadeti i juniori, te kadetkinje i juniorke. STK Varaždin ove godine slavi 50-tu obljetnicu osnutka, te mu je organizacija turnira na svjetskoj razini najbolja nagrada.    

Komentari