"Stop krivotvorinama i piratstvu" u subotu na varaždinskom Korzu

Objavljeno: 09.06.2014. 10:59

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: SKIP

Nakon dosadašnjih uspješno održanih akcija u Zagrebu, Osijeku, Rovinju, Rijeci, Splitu i Slavonskom Brodu, deveta po redu akcija "Stop krivotvorinama i piratstvu" održat će se 14. lipnja od 10:00 do 22:00 sati na Trgu kralja Tomislava u Varaždinu.

Akciju i ovaj put zajednički organiziraju nadležna tijela državne uprave i organizacije koje sudjeluju u mehanizmu koordinacije za provedbu prava intelektualnog vlasništva: Državni zavod za intelektualno vlasništvo, Carinska uprava Ministarstva financija, Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo pravosuđa, udruge nositelja prava intelektualnog vlasništva: HDS ZAMP, HUZIP, ZAPRAF, IHG, BSA, BOA, HGU, DHFR, APAW te Nacionalni odbor ICC Hrvatska.

Svrha je akcije podizanje razine javne svijesti o negativnim društvenim posljedicama krivotvorenja i piratstva te o sustavu provedbe prava intelektualnog vlasništva.

Organizatori ujedno dodaju kako je svrha ovih aktivnosti informiranje o učincima krivotvorenja i piratstva na gospodarstvo, kao i na zdravlje te sigurnost građana. Namjera je uputiti građane kako se mogu zaštiti te kome se obratiti za pomoć, ali i podići razinu svijesti o važnosti poštivanja intelektualnog vlasništva i autorskih prava kao osnove za poticajno i neovisno umjetničko stvaralaštvo.

Tijekom ove manifestacije za odličnu zabavu pobrinut će se grupe Vatra, Žiga & Bandisti te Genova. Osim uživanja uz odličnu glazbu i edukativni program, građani će moći sudjelovati i u testovima znanja: zadatak će biti prepoznati razliku između originala i krivotvorine, a uz korisne materijale neće nedostajati niti atraktivnih darova. Zanimljivi i edukativan program vodit će omiljeni glazbenik Dražen Turina Šajeta.

Dobra zabava je zagarantirana, ali i ono što je važnije – pregršt korisnih informacija.

Komentari