u nedjelju u ivancu

Stotinjak sudionika bicikliralo 30 km dugom rutom na 5. biciklijadi „Med skrajski bregi“

Objavljeno: 29.08.2016. 16:27

Zadnja izmjena: 29.08.2016. 16:32

98 biciklista sudjelovalo je na 5. biciklijadi „Med skrajski bregi“ koju je u nedjelju, 28. kolovoza, organizirao DŠR Salinovec u sklopu projekta Edukacija biciklista o boljoj uočljivosti u cestovnom prometu. Riječ je o poučnom projektu usmjerenom podizanju sigurnosti sudionika svih generacija, koji s 27.400 kuna podupiru MUP i Zaklada za prevenciju kriminaliteta Sv. Mihovil.

Biciklijada je održana na ruti dugoj 30 kilometara, a bicikliste su na putu cijelo vrijeme pratila dva policijska vozila.

Svi sudionici dobili su prigodne majice, reflektirajuće prsluke, stražnje bljeskalice i „mačje oči“. Nakon povratka za sve je osiguran topli obrok i osvježavajući napici, a podijeljene su im i simbolične nagrade.

U biciklijadu su se uključili i članovi drugih DŠR-ova s područja grada Ivanca, koji su ujedno bili partneri na ovom projektu, a to su Udruga za šport i rekreaciju Stažnjevec, Društvo za športsku rekreaciju Lančić - Knapić, Udruga za sportsku rekreaciju Ivanečka Željeznica i Udruga građana Prigorec.

Komentari