Štrajk solidarnosti završio, kašnjenja u željezničkom prometu

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 16.05.2013. 14:45

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:16

Foto: Dragutin Kliček/VT

Sindikat strojovođa Hrvatske održao je štrajk solidarnosti sa sindikatima pilota i kabinskog osoblja Croatia Airlinesa u sklopu kojega su zaustavili sve vlakove od 12 do 14 sati.

Zbog dvosatnog zaustavljanja vlakova veći poremećaji zabilježeni su u prometovanju 117 vlakova na području cijele Republike Hrvatske. Dio tih vlakova je stajao u kolodvorima, dio je krenuo sa zakašnjenjem iz polaznog kolodvora, a 32 vlaka su otkazana. Prema procjenama iz HŽ-a, dvosatnim zaustavljanjem vlakova bilo je zahvaćeno oko 17 tisuća putnika.

Iz Hrvatskih željeznica - Putnički prijevoz napominju kako se očekuje da će željeznički putnički prijevoz teći s poteškoćama tijekom cijelog dana.

- Naime, kretanje vlakova ovisi o prometnoj situaciji, velik broj vlakova trebao bi krenuti u isto vrijeme, što nije moguće ako kreću iz istoga kolodvora. Do kašnjenja dolazi i zbog križanja vlakova. Budući da je dio vlakova nakon 14 sati krenuo sa zakašnjenjem, promet na prugama bit će intenzivniji nego prema redovitome voznom redu te će stoga i tijekom prometovanja vlakova doći do kašnjenja. Ispričavamo se putnicima te naglašavamo da službe HŽ Putničkog prijevoza ulažu maksimalne napore u organizaciju željezničkog prometa u danim okolnostima - priopćili su iz HŽ-a.

Komentari