zdravstveno- savjetodavni simpozij

Stričak na simpoziju ratnih invalida: ''Vlada je pokazala da su branitelji visoko na listi prioriteta''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 06.09.2017. 08:32

Zadnja izmjena: 06.09.2017. 08:46

Udruga 100%-tnih hrvatskih ratnih vojnih invalida prve skupine, bila je organizator 15. zdravstveno-savjetodavnog simpozija, koji je održan 1. i 2. rujna u hotelu Minerva u Varaždinskim Toplicama. Nakon polaganja vijenaca za sve stradale branitelje, sudionike simpozija u ime domaćina je pozdravila te im se obratila gradonačelnica Varaždinskih Toplica, Dragica Ratkovića.

Među uzvanicima bili su i ministar branitelja Tomo Medved, saborski zastupnik Anđelko Stričak, kao i predsjednik županijske Skupštine Alen Runac.

- Aktualna Vlada i ovaj saziv hrvatskog Sabora već je nebrojena puta dokazao, kako su im branitelji uvijek visoko na listi prioriteta u ostvarivanju njihovih prava. U prilog tome ide novi Zakon o pravim hrvatskih branitelja, koji će donijeti konkretnih mjera, a sve s ciljem da se slika i status hrvatskih branitelja u društvu stavi u odnos kakav zaslužuju. Ono na što ćemo se posebno usmjeriti i staviti težište, su područne jedinice po županijama. Naime, prema novom Zakonu neće se morati za svaku administrativnu aktivnost dolaziti u Zagreb, već će se stvari moći rješavati u okviru županijskih organizacija – istaknuo je saborski zastupnik Anđelko Stričak.

U programu simpozija organizirana su predavanje na temu "Odnos društva i institucija prema ratnim veteranima", "Zdravstvena skrb u zemljama EU" koje je održao zastupnik u Europskom parlamentu Ivica Tolić te "Socijalna skrb u zemljama EU" o čemu je govorila europarlamentarka Marijana Petir. Svetu misu za poginule i umrle hrvatske branitelje u župnoj crkvi Svetog Martina predvodio je varaždinski biskup Josip Mrzljak.

 

Komentari