Grad Ivanec

Ivanečki HDZ i SDP na zajedničkom sastanku sa Stričakom

Objavljeno: 29.06.2023. 17:37

Zadnja izmjena: 29.06.2023. 18:35

Varaždinski župan Anđelko Stričak  razgovarao je u četvrtak s predsjednikom Gradskog vijeća Grada Ivanca Zdenkom Đurasom (HDZ) i gradskim vijećnikom Mihaelom Slunjskim (SDP) o ulaganjima u prometnu infrastrukturu, poboljšanju zdravstvene usluge, dogradnji Osnovne škole u Ivancu, budućem Parku prirode Ivanščica i aktualnim gradskim temama.

Kako je priopćeno iz Varaždinske županije, gradski vijećnici iznijeli su županu probleme s kojima se godinama suočavaju stanovnici Grada Ivanca i razmijenili mišljenja o načinima njihova rješavanja.

Trenutno su u ovoj godini planirana milijunska ulaganja županije na širem ivanečkom području. U idućem razdoblju planirana je rekonstrukcija i sanacija povećanog broja županijskih i lokalnih cesta, u fokusu je i obnova Doma zdravlja u Ivancu, a očekuju se i ulaganja u zgradu ambulante u Radovanu. Varaždinska županija spremna je za dogradnju Osnovne škole u Ivancu i u potpunosti na različite načine podupire težnju za proglašenjem Parka prirode Ivanščica, navodi se u objavi.

- Dogradnja Osnovne škole Ivanec u suradnji s resornim ministarstvom kreće, što se tiče brze ceste, za prvu dionicu od Varaždina do Tužnog je natječaj raspisan, odnosno u fazi je ocjenjivanja ponuda. Aglomeracija Ivanec zahvaljujući Hrvatskim vodama se radi, status zaštite Ivanščice kao Parka prirode je u postupku – naveo je župan Stričak.

Na sastanku u Županijskoj palači u Varaždinu rečeno je i da je međusobna suradnja važna za ubrzani razvoj Ivanca i realizaciju projekata koji su korisni za lokalnu zajednicu. 

- Konkretne teme nadilaze političke boje, a zajednički cilj svima nam mora biti pronalaženje rješenja za bolji život naših sugrađana, što ističemo od početka mandata ovog Gradskog vijeća Ivanca - poručio je predsjednik Gradskog vijeća Ivanca Đuras.

Komentari