UDRUGE UMIROVLJENIKA

Savez udruga umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije u Županijskoj palači

Objavljeno: 16.02.2023. 18:53

Zadnja izmjena: 16.02.2023. 18:53

U Maloj dvorani Županijske palače okupili su se predsjednici udruga umirovljenika s područja Varaždinske županije, koje su okupljene u Savez udruga umirovljenika i starijih osoba u koje su ubrojene 31 udruga.

Prisutne je pozdravio župan Anđelko Stričak te izrazio podršku Savezu udruga umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije u njihovom radu. Župan tako ističe da se umirovljenike naziva i "zlatnom generacijom" jer su i danas aktivni na mnogim područjima društva. 

- Naravno, vodili su brigu i o zaštiti te očuvanju kulturnih i prirodnih vrednota, očuvali našu tradiciju i običaje, učili nas, savjetovali odnosno bili nam uvijek pri ruci. Zbog svega toga, naša obveza je ne samo da to cijenimo, već i da im umirovljeničke dane učinimo što radosnijima i bezbrižnijima - rekao je Stričak.

Prijemu je nazočila i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić. Uz njih je predsjednica saveza, Jadranka Bahlen istaknula da su predstavnici umirovljenika iz svih općina i gradova stigli kako bi raspravili plan rada za ovu godinu.

- Kroz cijelu godinu, udruge umirovljenika provode niz aktivnosti, od redovnih koordinacija, sjednica, skupština, tribina, umirovljeničkih kajkavijada, pa do obilježavanja 50 i 60 godina braka umirovljenika i sportskih susreta. Zahvaljujem Varaždinskoj županiji koja nam je velika potpora i pomaže nam kako bi se osjećali korisno u ovome društvu – rekla je Bahlen.

Komentari