POS U LEPOGLAVI

Štromar: "I dalje brinemo za mlade obitelji, u Lepoglavi krećemo s izgradnjom POS stanova"

Objavljeno: 01.06.2020. 18:16

Zadnja izmjena: 01.06.2020. 18:25

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar te direktor APN-a Dragan Hristov, u danas su s gradonačelnikom Marijanom Škvarićem obišli neke od lokacija na kojima se realiziraju projekti koje provodi ili podupire Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja na području grada Lepoglave.

Štromar je istaknuo kako je u zadnje tri godine u fokusu Ministarstva graditeljstva bilo da se pomogne mladim obiteljima da riješe stambeno pitanje.

- Zato smo provodili dvije mjere, subvencioniranje stambenih kredita i POS zbog kojeg smo danas ovdje. Podsjetit ću da je do sada više od 13 tisuća mladih kroz naše subvencije riješilo svoje stambeno pitanje, a u tim je obiteljima do sad rođeno preko 1500 djece. Kad tome pribrojimo mlade koji su stambeno pitanje riješili kroz program POS-a, već sada prelazimo 21.300 obitelji koje ostaju živjeti, raditi, stvarati u Hrvatskoj. Ponosan sam na sve koji su u ovom sudjelovali i sretan zbog građana kojima smo pomogli, rekao je ministar Štromar.

 

Među projektima namijenjenim za mlade obitelji je i subvencija kredita za kupnju stanova koje provodi Ministarstvo graditeljstva, dok Grad Lepoglava drugu godinu zaredom otvara natječaj za demografsku obnovu, kojim s 40.000,00 kuna bespovratno subvencionira mlade obitelji za kupnju stanova i kuća na području grada Lepoglave. Za to je ove godine namijenjeno ukupno 200.000,00 kuna.

Također, pokreće se POS stanogradnja u gradu Lepoglavi. Provedena je anketa i ima 15 zainteresiranih za kupnju stanova. Za gradnju je raspoloživa parcela u centru koja je u državnom vlasništvu, a na njoj se, prema Prostornom planu, može krenuti s izgradnjom.

- Posebno je to važno za mlade obitelji koje radi takvih projekata odlučuju ostati živjeti na našem području i želimo da se taj trend nastavi i dalje, a uz ovakvu potporu Ministarstva, siguran sam da će hoće, rekao je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić zahvalivši se ministru Štromaru na kontinuiranoj podršci.

 

 

Komentari