Štromar: Kostanjevac galamom skriva informacije o blokadi računa Vinice

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 05.04.2014. 09:35

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Andrej Svoger/Ilustracija

Na istup načelnika Općine Vinica Marijana Kostanjevca oko blokade općinskog računa u ožujku regirala je Županijska organizacija HNS-a Varaždinske županije.

>> Kostanjevac: Račun Vinice odblokiran, politikanstvo HNS-a šteti Općini

Priopćenje prenosimo u cijelosti
Županijska organizacija HNS-a Varaždinske županije u pravilu ne reagira na napade pojedinaca koji to rade na jedan agresivan i neciviliziran način, međutim na traženje članova stranke, ali i dijela javnosti koja je zgrožena ovakvim izjavama načelnika općine Vinica, predsjednik Predrag Štromar daje slijedeću izjavu:

- Sa žaljenjem moram reći da je ovakav nastup aktualnog načelnika općine Vinica već viđen puno puta i na neki način očekivan, iako se svaki put ponadam da će ipak pronaći malo dostojanstva i političke kulture da to učini na drugačiji način. S obzirom da smo danas dobili mnogo telefonskih poziva u ured stranke, gdje su mještani općine Vinica iskazali nezadovoljstvo takvim istupima, osjećam odgovornost da u nekoliko rečenica pokušam ponoviti stavove županijskog, ali i općinskog HNS-a. Kao župan Varaždinske županije moja je obveza brinuti se o svim dijelovima županije na ravnopravan način, pa time nije izostavljen niti jedan njezin dio kad se radi o projektima i ulaganjima koja se tiču županijskog, a u posljednje dvije godine i državnog proračuna. U tim projektima sudjeluje i sudjelovat će i općina Vinica. Nesposobna izvršna vlast u Vinici jedina će biti odgovorna ukoliko neće sudjelovati u određenim projektima koji su u planu. Načelnik općine, kao i svi općinski vijećnici imaju obvezu prema građanima odgovorno se odnositi prema proračunskim sredstvima, a na tragu toga su i vijećnici HNS-a, SDP-a, HSU-a i HSLS-a zatražili da ih se na sjednici općinskog vijeća informira o stanju proračuna s obzirom na izvanrednu situaciju koja se desila blokadom računa. Umjesto toga, načelnik općine na jedan netolerantan i nekulturan način izlazi u javnost pri čemu ni jednom riječju ne spominje i ne objašnjava koji su razlozi doveli općinski proračun u blokadu. To jasno govori da je inicijativa vijećnika bila opravdana i da načelnik svojom neartikuliranom galamom ustvari skriva informacije pred građanima i time baca još veću sumnju na čitavu priču oko blokade računa. HNS općine Vinica i dalje će inzistirati da se provede statutarna procedura i da se sazove sjednica općinskog vijeća gdje će se još jednom pozvati načelnika da svojim građanima predoči sve detalje i svoje postupke koji su doveli do gubitka sudskog spora, a time i značajnijih sredstava iz općinskog proračuna.

Komentari