Štromar: Martinčević se mogla ranije uključiti u rješavanje problema otpada

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 03.07.2014. 15:10

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija - Andrej Švoger

Nakon priopćenja saborske zastupnice Natalije Martinčević o sastanku s tematikom baliranog smeća u varaždinskom Brezju, oglasili su se i iz Županije.

Martinčević je, naime, prozvala ministra zaštite okoliša i prirode Mihaela Zmajlovića, župana Predraga Štromara i direktora Fonda za energetsku učinkovitost Svena Müllera zbog neodazivanja na sastanak koji je ona sazvala.

>> Martinčević: Na sastanak o balama u Brezju odazvao se samo Habuš

- Varaždinska županija je od početka uključena u problem rješavanja varaždinskog otpada te župan Predrag Štromar redovito kontaktira i surađuje s ministrom zaštite okoliša i prirode Mihaelom Zmajlovićem u cilju pronalaska rješenja - ističu iz Županije te dodaju da, obzirom da problem nije jednostavan niti lagan i da je naslijeđen od prošle vlasti, rješenje nije moguće postići na brzinu i s neodgovarajućim ishodom već je naprotiv, potrebno postići dugotrajno i kvalitetno rješenje.

Župan Predrag Štromar ističe kako se rješenje problema nazire jer su uključeni sudionici svih relevantnih institucija.

- Uvažavajući trud i angažman saborske zastupnice Natalije Martinčević, moram istaknuti kako mi je žao da se tek sada uključila u rješavanje ovog problema, a imala je prilike i puno prije. No, kada su drugi održavali press konferencije i prezentirali gradske projekte prisvajajući sve zasluge sebi, gradonačelnik i ja smo dogovarali i trudili se ishoditi rješenje ovog problema. Riješili smo problem Varteksa, potpisali smo Ugovore o dogradnji kirurgije te gradnji i rekonstrukciji škola po modelu JPP-a te sam siguran da ćemo riješiti i ovaj gorući problem - ističe Štromar te dodaje kako su Ministarstvo i Fond za energetsku učinkovitost jedine mjerodavne institucije za rješavanje ovog problema, a ne Hrvatski sabor.

Komentari