Osvojili prvo mjesto u Leipzigu

Štromar se sastao sa 'zlatnim' ludbreškim robotičarima i čestitao im na uspjehu

Varaždinska županija

Objavljeno: 05.07.2016. 17:21

Zadnja izmjena: 05.07.2016. 17:22

Foto: Varaždinska županija

Nakon prošlotjednog uspjeha ludbreških srednjoškolaca Antonija Vlahovića i Deana Copana, pod vodstvom mentora Željka Posavca, učenici su na svjetskom robotičkom prvenstvu Robocup 2016. u Leipzigu osvojili prvo mjesto, natjecavši se pod imenom Ducati komponenti SŠ Ludbreg Team u CoSpace kategoriji.

Kako bi im čestitao na velikom uspjehu, župan Varaždinske županije Predrag Štromar, zajedno sa svojim zamjenicima Alenom Kišićem i Alanom Košićem, priredio je prijem: – Ovi su učenici najbolji promotori naše Županije. Svojim upornim radom, talentom i entuzijazmom polučili su uspjeh na kojem im zaista treba od srca čestitati. Čestitam i njihovom mentoru.

>> Učenici Srednje škole Ludbreg osvojili zlato na Svjetskom robotičkom prvenstvu u Leipzigu

Prijemu je prisustvovao i gradonačelnik Grada Ludbrega Dubravko Bilić. koji je naznačio važnost ovog uspjeha za Ludbreg te iskoristio priliku i apelirao na resorno Ministarstvo da dozvoli upis zadodatna dva razredna odjeljenja za zanimanje CNC operater: – Odlazak na svjetsko prvenstvo nije mala stvar i vjerujem da je ova ekipa mladih ljudi temelj inovativnog i konkurentnog gospodarstva u budućnosti i zato apeliram na tehničkog ministra da nam odobri dodatne upise .

Čestitke su i učenicima uputili i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek, ravnatelj SŠ Ludbreg Josip Zdelar i direktor tvrtke Ducati Componenti iz Ludbrega Dražen Crnković.

 

Komentari