elektrostrojarska škola

Štromar srednjoškolcima održao predavanje o Europskoj uniji

Objavljeno: 09.05.2017. 15:55

Zadnja izmjena: 09.05.2017. 15:59

Povodom obilježavanja Dana Europe u Elektrostrojarskoj školi Varaždin, Predrag Štromar održao je učenicima uz prisustvo ravnatelja Elektrostrojarske škole Varaždin Igora Kosa predavanje na temu „Suradnja EU s lokalnom samoupravom“. Predavanju je prisustvovao i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek.

Naime, Elektrostrojarska škola Varaždin jedna je od 14 škola u Hrvatskoj koje su izabrane u program-projekt „Škola ambasador Europskog parlamenta“, kojem je cilj podizanje razine osviještenosti među mladima o Europi kroz aktivno učenje o njoj. Štromar je tako upoznao učenike s osobitostima Europske unije, njenim institucijama kao što su Europski parlament, Europska komisija, Europsko vijeće i drugi, ali i Odbor regija u kojem je župan Štromar član.

- "Ja sam optimist što se tiče budućnosti Europske unije, osim što će nakon izlaska Velike Britanije Unija imati 27 članica, ali to neće izazvati puno problema za samu Uniju. Svjedoci smo kako otkad je Hrvatska članica Europske unije naša gospodarstva rastu. U Varaždinskoj županiji tvrtke proizvode za EU tržište jer nam se otvorio prostor pa robu i usluge možemo lakše prodavati." - istaknuo je Štromar te čestitao svim učenicima Dan Europe.

 

Komentari