Potpredsjednik Vlade RH Predrag Štromar na svečanosti održanoj 4. prosinca u Gradskoj vijećnici Ivanec predstavnicima ustanova i institucija s područja Varaždinske županije, uručio je odluke i ugovore o sufinanciranju energetske obnove zgrada u javnom sektoru i izrade prostornih planova s bespovratnih 33 milijuna kuna.

Ukupna vrijednost projekata je oko 66 milijuna kuna što znači da ih je resorno ministarstvo kroz europska sredstva sufinanciralo s 50%.

Među njima je i projekt energetske obnove društvenog doma u Lančić – Knapiću koji će resorno ministarstvo financirati s bespovratnih 526 tisuća kuna. Odluku o dodjeli sredstava ministar Štromar uručio je gradonačelniku Miloradu Batiniću.

- Pozivam sve korisnike da sada dobro pripreme tendere i krenu u realizaciju projekata, pri čemu imaju jamstvo da će svi radovi biti plaćeni. S obzirom na situaciju na tržištu, možda će i izlicitirane cijene biti nešto više, ali samim time više će na plaćama zaraditi i radnici - naglasio je ministar Štromar.

- Podudarilo se da niz projekata koje je kao župan pripremao i kreirao sa svojim timom, Štromar sada na ministarskoj poziciji i realizira i donosi nam ugovore o financiranju – naglasio je gradonačelnik Batinić te posebno potencirao činjenicu da je ovo ministarstvo prvo koje je prepoznalo klizišta kao bolan problem sjevera Hrvatske te za sanaciju osiguralo visoka novčana sredstva koja će lokalnim samoupravama pomoći u rješavanju ove rak rane.

U nastavku je ministar Štromar predstavnicima ustanova i institucija uručio odluke i ugovore o sufinanciranju projekata. Najviše novca namijenjeno je obnovi zdravstvenih objekata na području Varaždinske županije. Za energetsku obnovu skupa zgrada Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju u Varaždinskim Toplicama - Termi, Konstantinova doma, Hidroterapije termi i Konstantinove kupelji, ministarstvo je namijenilo iznos od 21,54 milijuna kuna, dok je daljnjih 4,13 milijuna namijenjeno obnovi zgrade Lovrina kupelj u sklopu iste bolnice.

Odobrena su i tri projekta Domu zdravlja Varaždinske županije i to energetska obnova zgrade Doma zdravlja u Novom Marofu (1,65 milijuna), Doma zdravlja u Lepoglavi (2,06 milijuna) i zgrade Doma zdravlja u Varaždinskim Toplicama (1,62 milijuna kuna).

Za energetsku obnovu društvenog doma Lančić – Knapić koju je na natječaj prijavio Grad Ivanec resorno će ministarstvo sufinancirati s bespovratnih 526.500 kuna. Za obnovu

Područne škole u Prigorcu stiže 536.500 kuna, a Ministarstvo graditeljstva će s daljnjih 435.750 kuna pomoći i energetsku obnovu Područne škole u Gačicama. Energetski će se obnoviti i područna škola u Podevčevu za koju je ministarstvo izdvojilo 486.750 kuna. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za energetsku obnovu potpisan je i s Ljekarnom Varaždinske županije u iznosu od 860.420 kuna, a na svečanosti je uručena i odluka kojom će resorno ministarstvo s 8.400 kuna sufinancirati izradu 3. izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Bednja.

Svečanosti u Ivancu nazočili su i saborski zastupnici Božica Makar i Mario Habek, dožupani Robert Vugrin i Tomislav Paljak, glavna tajnica ministarstva Jelena Zrinski Berger, savjetnica ministra Amalija Šašek i drugi uglednici iz javnog života.

Komentari

05.12.2018. 15:56h Zadnja izmjena: 05.12.2018. 15:59