stjecanje novih znanja

Studenti FOI-a na vlastitu inicijativu provode hvalevrijedan projekt 'Studenti uče studente'

Objavljeno: 04.11.2016. 16:58

Foto: Petra Mlinarić

Ovih dana se na Fakultetu organizacije i informatike održava hvalevrijedan projekt, 'Studenti uče studente' koji sadržava 8 radionica na kojima 12 predavača - studenata prenosi svoje znanje drugim studentima.

Glavna organizatorica Lucija Matulić, studentica 3. godine na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu ističe kako je ideja razmjene znanja između studenata potekla iz činjenice što FOI ima više različitih smjerova, informatičkih i ekonomskih, te su studenti samostalno krenuli u organizaciju korisnih radionica.

Projekt se održava nastavno na proteklu godinu kada je pobudio interes studenata koji uz sve svoje obaveze nađu vremena, a što je najvažnije i želje, da steknu nova znanja i vještine.

- Imamo razne radionice, iz web dizajna, grafičkog dizajna, case study, android radionica. Svaki student koji posjeduje dobro znanje iz određenih područja ima priliku naučiti tome  studente - rekla je organizatorica.

Lucija ističe kako se na Fakultetu organizacije i informatike potiče kreativnost studenata, izlazi im se u susret te u svakom trenutku mogu potražiti savjet ukoliko im zatreba. 

Uz podršku koju je pružio Fakultet, organizatorica izdvaja i Centar za podršku studentima i razvoj karijera za koji kaže kako je jedan od najboljih centara za podršku studentima u ovom dijelu Europe. 

Suorganizator projekta, Sven Vukelić ne krije zadovoljstvo projektom, najavljuje još 4 radionice koje će se održati sljedeći tjedan, a postoji i mogućnost da se cijeli projekt ponovi sljedeće godine u ožujku.

Današnja radionica, koja je do sada i najpopularnija, održala se pod nazivom 'Uvod u Android', a studenti su od predavača Stefana Klibe i Mislava Jurnića imali priliku naučiti osnove programiranja operacijskih sustava za mobitele.

Organizacija ovakvog projekta i realizacije vlastitih ideja također je obogatila i same organizatore novim znanjima, samostalnošću i sigurnošću u vlastite mogućnosti.

 

 

Komentari