Studenti FOI-a predstavili svojim kolegama kako putovati i učiti

Piše: FOI

Objavljeno: 13.04.2012. 13:55

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: FOI

Na Fakultetu organizacije i informatike održan je SciBar na temu „Putujem... i učim“. Gosti ovog popularnog događanja bili su ujedno i domaćini, odnosno studenti FOI-a, Alen Delić i Dinko Svetić, koji su s publikom, koja je ispunila Info Klub do posljednjeg mjesta, podijelili svoja iskustva s nedavnih putovanja.

Dinko je bio sudionik Challenge:Future konferencije u Sloveniji na kojoj se okupilo oko 80-tak mladih ljudi iz više od 40 zemalja svijeta.

Dinko je zaljubljenik u TED i TEDx događanja, te mu je bila velika želja učestvovati na TEDx u okviru Future:Challenge konferencije. Želju je pretvorio u realnost snimivši video u  kojem je ispričao priču o svom vlastitom neuspjehu iz kojeg je naučio da iako se možda svaki trud odmah ne nagradi, bolje je činiti nešto i ne uspjeti nego ne napraviti ništa.

Video se svidio organizatorici konferencije, te je na njen osobni poziv Dinko otišao na Bled, gdje je imao prilike slušati izvrsne govornike iz cijelog svijeta, družiti se s mladima koji u svojim lokalnim zajednicama pokreću promjene.

To ga je inspiriralo te je pozvao i studente u Varaždinu da mu se priključe u osnivanju Future:Challenge chaptera, kao platforme za društveno korisne i volonterske aktivnosti. 

Alen Delić je proputovao u dva tjedna SAD od sjevera do juga, obišao brojna sveučilišta, susreo se sa studentima, administratorima i profesorima te skupio vrijedne kontakte i informacije o studiranju u SAD-u.

Publici SciBara približio je život studenta na kampusu veličine Varaždina, gdje studenti provode studijske, ali i izvannastavne aktivnosti.

Studenti u SAD-u plaćaju visoku cijenu studiranja, ali s druge strane nudi im se profesionalna podrška koja je garancija kvalitete studiranja i uspješnog završetka studija. Isto tako, posebno je istaknuo koliko se pažnje pridaje planiranju buduće karijere studenata.

Organizatori se nadaju da su ovim SciBar-om motivirali studente da razmišljaju „izvan kutije“ i da se usude napraviti nešto za sebe.

Komentari