uvid u stanje na terenu

Studenti graditeljstva u sklopu terenske nastave posjetili Varaždinske Toplice

Objavljeno: 28.01.2020. 13:56

Zadnja izmjena: 28.01.2020. 13:56

Studenti trećeg semestra diplomskog studija graditeljstva su u sklopu terenske nastave iz kolegija Revitalizacije, konzervacije i restauracije građevina, u subotu 25. siječnja 2020. posjetili Varaždinske Toplice.

U Toplicama je trenutno u tijeku obnova i restauracija nekoliko važnih povijesnih ali i kapitalnih objekata te ih je u tu svrhu dočekala i ugostila ravnateljica Zavičajnog muzeja Varaždinske Toplice Spomenka Vlahović. U pratnji troje nastavnika, ekipa Graditeljstva se sa ravnateljicom muzeja susrela ujutro ispred obnovljene tradicijske drvene seoske kuće iz 1801. godine, spomenika pučkog graditeljstva.

Nakon razgledavanja povijesne etno-kuće nastavili obišli su i kompleks topličkog kaštela, crkvu Sv. Martina te Zavičajni muzej Varaždinske Toplice u kojem su odslušali kratko predavanje ravnateljice. Nakon toga, nastavilo se prema arheološkom lokalitetu Aquae Iasae. Ovom jednodnevnom terenskom nastavom studenti su dobili vrijedan uvid u stanje na terenu, uvid u struku te način funkcioniranja praktičnih radova na obnovi, rekonstrukciji i restauraciji graditeljskih objekata.

Komentari