polaznici izbornog kolegija

Studenti iz Čakovca u Kamenici učili o učeničkom zadrugarstvu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 20.06.2019. 09:49

Zadnja izmjena: 20.06.2019. 09:51

Osnovna škola Ivana Rangera u Kamenici i ove je godine bila domaćin studentima Učiteljskog fakulteta.

Studenti iz Čakovca, budući učitelji/ce i odgajatelji/ce, polaznici/e izbornog kolegija Učeničko zadrugarstvo na cjelodnevnoj su terenskoj nastavi u Kamenici upoznali učeničku zadrugu „Korpica“, te i same polazile ogledne radionice za osposobljavanje voditelja sekcija učeničkih zadruga.

S poviješću školstva u Kamenici, ustrojem i djelatnošću učeničke zadruge upoznala ih je ravnateljica Mirjana Posavec, a obratio im se i zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač koji je studentice upoznao s bogatom poviješću Lepoglave i naporima Grada koji ulaže u razvoj učeničkog zadrugarstva. Uslijedila je izvedba oglednih radionica za studente izrade slika (čestitke) qulling tehnikom, izrada uporabnog predmeta od rogoza, oblici narodnog veza, izrada podmetača od slame i izrada čestitke –proljetni motivi.

- Učiteljski je fakultet prije deset godina uvidio potrebu stjecanja kompetencija učitelja/voditelja učeničke zadruge - jer samo kompetentni učitelji posjeduju posebno znanje i umijeće prakticiranja nenametnutog mentorstva te uveo kolegij Učeničko zadrugarstvo kako bi se u nas, a kao i u najrazvijenijim sredinama formirao učiteljski kadar kompetentan za učeničko zadrugarstvo– kazala je prilikom terenskog kolegija prof. Posavec, inače predavačica spomenutog kolegija na Učiteljskom fakultetu u Čakovcu.

Komentari