STUDENTSKI SPORT

Studenti košarkaši Sveučilišta Sjever putuju u Moskvu na vrhunski međunarodni turnir

Objavljeno: 13.05.2019. 20:43

Zadnja izmjena: 13.05.2019. 20:52

Međunarodni studentski košarkaški kup je godišnji turnir namijenjen vrhunskim košarkaškim ekipama Rusije i drugih zemalja. Tako će se ISBC održati po drugi put, a turnir će se ove godine održati u Moskvi od 28. svibnja do 3. lipnja, uz sudjelovanje 12 momčadi iz 11 zemalja iz Europe, Azije i Australije.

Kako se ove godine ISBC održava po drugi puta, želja organizatora je da bude  brojniji i jači nego prošli, koji je osvojilo Sveučilište Rusije koje je u finalu svladalo Bjelorusiju.

Ekipe su raspoređene u četiri skupine i iz svake skupine dvije prvoplasirane idu u playoff. Turnir će se održati na dva igrališta CSKA "Igrovoy" i "Yantar

Uz domaćina Rusiju koja će sudjelovati s dva sveučilišta, sudjeluju  i Sveučilišta iz  Kine, Australije, Mongolije, Ukrajine, Francuske, Izraela, Slovenije, Srbije i BiH.

Sveučilište Sjever pozvano je na  prestižni međunarodni košarkaški turnir a pozivnica za turnir temelji se na radu i sportskim rezultatima Sveučilišta Sjever te zapaženih igara koje su prezentirane na netom završenom Međunarodnom turniru u Izraelu. Ekipu čine studenti iz Sveučilišta Sjever a trener im je Dražen Cesar.

- Prije svega iznimna je čast i zadovoljstvo biti dio ove priče, rekao je trener Cesar. - Mladi Varaždinski studenti košarkaši će tamo steći neprocjenjivo iskustvo koje će im koristiti u daljnjoj studenskoj i sportskoj karijeri, a upoznat će i kolege sportaše iz cijelog svijeta. Između ostalog ovaj turnir će pokazati gdje smo u odnosu na svjetska i europska sveučilišta, stoga  želimo iz utakmice u utakmicu biti što bolji pa do kuda nas to dovede, dodao je Cesar.

Dio zasluga za odlazak košarkaša na ovaj prestižni svjetski turnir idu i predsjedniku Saveza sportskih udruga Sveučilišta Sjever, agilnom Nedeljku Pavlecu koji redovito organizira odlaske studenata sportaša na međunarodne turnire u raznim sportovima.

- Ovo je tek početak jedne lijepe studenske sportske priče, kratko je dodao Pavlec koji je i koordinator za sport na Sveučilištu Sjever.

Komentari