Studenti Medicinskog fakulteta na praksu u varaždinsku bolnicu

Objavljeno: 10.02.2011. 09:19

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

U početku bi u projekt bili uključeni "jači" odjeli varaždinske Opće bolnice, poput interne, kirurgije, neurologije, ginekologije, a kasnije bi se to proširilo i na ostale bolničke djelatnosti

Varaždinska Opća bolnica i Medicinski fakultet u Zagrebu potpisali su ugovor  temeljem kojeg će studenti Medicinskog fakulteta obavljati praktičnu nastavu u varaždinskoj bolnici. – Ugodno je biti na čelu ustanove koju je Medicinski fakultet izabrao kao mogućeg partnera za edukaciju studenata – ističe ravnatelj Opće bolnice Varaždin Dubravko Tršinski.

U početku bi u projekt bili uključeni "jači" odjeli varaždinske Opće bolnice, poput interne, kirurgije, neurologije, ginekologije, a kasnije bi se to proširilo i na ostale bolničke djelatnosti.

Nakon potpisanog ugovora slijedi formalna procedura prema resornim ministarstvima, kako bi oni odobrili ovakav vid suradnje.

– Pozdravljam ideju da se studentima omogući da se susretnu sa životom, da vide realnu situaciju za vrijeme studija. Zato će ih Medicinski fakultet  slati da obilaze pojedine bolnice da tamo nauče, vide kako se radi i  obrađuju određene stvari. Siguran sam da bi to donijelo kvalitetu u edukaciji studenata – smatra Tršinski.

Komentari