Rimac Group Formula Student Alpe Adria

Studenti s tri kontinenta koji izrađuju bolide i ove godine stižu u Novi Marof

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 17.08.2022. 12:10

Zadnja izmjena: 17.08.2022. 12:18

Sportsko-edukativno događanje „Rimac Group Formula Student Alpe Adria 2022“ bit će održano od 23. do 28. kolovoza na karting stazi „St Rauš“ u Novom Marofu.

Sudjelovat će 50 timova studenata s tri kontinenta, Europe, Afrike i Azije, koji će predstaviti bolide koje izrađuju na svojim sveučilištima, a vrednovat će ih suci iz vrha automobilske industrije i Formule 1.

Ovaj su događaja danas najavili zamjenica župana Silvija Zagorec, gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač te Tibor Kezelj i Matija Momčilović iz varaždinske udruge FSAA, organizatora događanja koje je postalo službeni događaj međunarodnog obrazovnog projekta „Formula Student“.

- Drago mi je da će Varaždinska županija i Grad Novi Marof drugu godinu zaredom biti domaćini ovog događaja. Čast nam je što ćemo ponovno imati prilike ugostiti studente, buduće inženjere koji nam dolaze iz Europe, Azije i Afrike. Očekuje se oko 1200 natjecatelja i čestitamo što je varaždinska udruga tijekom godinu dana ovaj događaj uspjela uvrstiti u službeni kalendar projekta Formula Student - rekla je između ostalog zamjenica župana Silvija Zagorec.

Čestitke organizatorima uputio je i gradonačelnik Novoga Marofa Siniša Jenkač.

- Prošlogodišnje događanje je bilo odlično organizirano, a ove godine bit će još više natjecatelja i sudionika. Također pozivam naše građane da dođu u Novi Marof jer će imati priliku puno toga vidjeti, bolide, utrke, Neveru i još puno različitih izložaka, a neka svakako povedu i djecu budući da je ovo natjecanje posebno zanimljivo za mlade koje zanima tehnika i elektrotehnika. Još jednom čestitke organizatorima, nadam se da će i ovogodišnje događanje uspješno početi i završiti, da će kao i prošle godine svi natjecatelji biti zadovoljni – rekao je Siniša Jenkač.

Komentari