lijepa akcija studenata sveučilišta sjever

Studenti sestrinstva posjetili bolesnike u Novom Marofu i Klenovniku

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 22.12.2017. 08:58

Zadnja izmjena: 22.12.2017. 08:59

U ovo predblagdansko vrijeme studenti sestrinstva Sveučilišta Sjever su posjetili  bolesnike u Novom Marofu i Klenovniku, u službama Opće bolnice Varaždin, razgovorali s njim i čitali im pripremljene prigodne tekstove. 

Pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Opće bolnice Varaždin Anica Sekovanić istaknula je da se radi o zajedničkoj akciji bolnice i Sveučilišta Sjever u kojoj studenti volontiraju u adventsko vrijeme i dijele ga s bolesnicima. Opća bolnica Varaždin je prva nastavna baza, za vježbovnu nastavu studentima sestrinstva. Marijana Neuberg sa Sveučilišta naglasila je višegodišnju iznimnu suradnju dviju ustanova.

- Dobra suradnja nas je potaknula da studenti i u predblagdansko vrijeme dođu u ulozi potpore, psihičke podrške pacijentima koji nemaju posjete toliko često, koji bi možda htjeli čuti novine iz svakodnevnog svijeta, pročitati prigodni tekst ili duhovno štivo koje im naši studenti nude. Velik broj studenata je zainteresiran što znači da bi mogli u narednim mjesecima, ne samo prigodom blagdana, sestrinstvo kroz jednu etičnu dimenziju promovirati u javnosti - kazala je Neuberg.

Studenti su se družili i razgovarali s pokretnijim bolesnicima, ali i posjetili one teško pokretne ili nepokretne u njihovim sobama, kojima je također važno da ih se prisjeti u ovo predblagdansko vrijeme, vrijeme darivanja. Studenti volonteri bolesnicima u Novom Marofu i Klenovniku darivali su ono možda najvrjednije – svoje vrijeme i pažnju.

Komentari