predblagdansko vrijeme

Studenti Sveučilišta Sjever posjetili bolesnike u Novom Marofu i Klenovniku

Objavljeno: 20.12.2019. 13:41

Zadnja izmjena: 20.12.2019. 13:48

Studentice i studenti Sveučilišta Sjever u predblagdansko su vrijeme i ove godine posjetili bolesnike u Novom Marofu i Klenovniku, u službama Opće bolnice Varaždin.

U utorak i srijedu družili su se s bolesnicima u Službi za produženo liječenje i palijativnu skrb u Novom Marofu i Službi za plućne bolesti i TBC u Klenovniku te im na taj način uljepšali predblagdansko vrijeme.

Anica Sekovanić, pomoćnica ravnatelja Opće bolnice Varaždin za sestrinstvo, naglasila je kako je riječ o tradicionalnom posjetu koji je rezultat dugogodišnje suradnje Bolnice i Sveučilišta Sjever. – Bolesnici se lijepo druže sa studentima i njihovim profesorima koji zajedno dolaze čestitati im Božić i uljepšati im te dane, da osjete božićni ugođaj i radost. Zahvaljujem u ime Opće bolnice Varaždin, ravnatelja, medicinskih sestara, na posjetu, što odvajaju svoje vrijeme i provedu ga s bolesnicima. Zaželjela bih svima sretan i blagoslovljen Božić i sretnu i uspješnu novu godinu te puno lijepih zajedničkih druženja i suradnje sa studentima i djelatnicima studija sestrinstva i fizioterapije – poručila je Sekovanić.

Doktorica Marijana Neuberg, pročelnica Odjela za sestrinstvo Sveučilišta Sjever, istaknula je da je riječ o već trećem adventskom okupljanju – Studenti su samoinicijativno prije tri godine izrazili želju da odvoje svoje vrijeme i iskažu pažnju potrebitima. Studenti ujedno imaju priliku prezentirati i druge vještine pa tako uz humanu dimenziju svoje profesije pokazuju kako su vješti u sviranju, pjevanju, izradi božićnih čestitaka. Izuzetno nam je drago da je suradnja varaždinske bolnice i Sveučilišta Sjever na izvrsnoj razini. 

Kao i ranijih godina, studenti su se družili i razgovarali s pokretnijim bolesnicima, ali i posjetili one teško pokretne ili nepokretne u njihovim sobama, kojima je također važno da ih se prisjeti u ovo predblagdansko vrijeme, vrijeme darivanja. Studenti volonteri bolesnicima u Novom Marofu i Klenovniku čestitali su Božić darujući ono možda najvrjednije – svoje vrijeme i pažnju

Komentari