Sustav za pomoć pčelarima

Studentski MyBeeLine postao drugo poduzeće u sustavu podrške startup@foi

Objavljeno: 11.03.2016. 11:36

Zadnja izmjena: 11.03.2016. 13:31

Foto: Nenad Kocijan

Danas, 11. ožujka u prostorijama Fakulteta informatike i organizacije, potpisan je Sporazum o suradnji između studentske tvrtke MyBeeLine i fakultetskog sustava podrške studentskim poduzećima, startup@foi.

Svim okupljenim govorom se obratio dekan Neven Vrček i naglasio važnost startupova poput MyBeeLine i ulaganja u njihovu budućnost:

- Poduzetničke inicijative treba njegovati, pogotovo sada kada je rizik najmanji. Ideja studenata je vrlo interesantna i nadamo se kako će imati veliki uspjeh. Ovakvi suradnje i poticaj je vrlo bitan za samopuzdanje studenata kako bi se čim lakše nosili s nedaćama koje ih čekaju.

MyBeeLine druga studentska tvrtka u sustavu podrške

Nakon predstavljanja projekta i bitnih informacija o samom pristupu pčelarima i njihovoj koristi pristupanju MyBeeLineu, krenulo se na potpisivanje Sporazuma. Ugovor su sa strane FOI-a potpisao je dekan Neven Vrček, dok je kao predstavnik MyBeeLine-a ugovor potpisao Alen Huskanović.

Tim je događajem MyBeeLine službeno postao druga studentska tvrtka, i ući će u sustav podrške koji im omogućava pokrivanje raznih troškova (računovodstvene i pravne usluge), savjetovanje i mentorstvo od strane predstavnika uspješnih IT tvrtki te inkubaciju i poslovni prostor u Tehnološkom parku Varaždin.

 

O startupu MyBeeLine

Uspješan MyBeeLine tim čine FOI studenti Alen Huskanović, Davor Vrandečić, Zoran Antolović, Suzana Rendulić i Ana Sakač, a svojim projektom žele omogućiti svojevrsnu digitalizaciju pčelarske industrije. Radi se o sustavu za nadzor, praćenje i kontrolu rada i ponašanja pčela u košnicama, odnosno pčelinjoj zajednici kroz web i mobilnu aplikaciju.

U središte promatranja stavlja se pčelar i briga o pčelama gdje se korištenjem suvremenih softverskih i hardverskih rješenja nastoji omogućiti pravovremeno informiranje o stanju pčelinjih kolonija u realnom vremenu kako bi pčelar donosio bolje odluke temeljene na analizi i predviđanju.

Komentari